Kabupatèn Lampung Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lampung Tengah
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Lampung Tengah.png
Lambang
Sesanti: Beguwai Jejamo Wawai
(Basa Lampung: Bekerjasama Menuju Kebaikan)
Lokasi Lampung Kabupaten Lampung Tengah.svg
Pernahé Lampung Tengah ing Lampung
NagaraIndonésia
ProvinsiLampung
Dina Dadi21 Juni 1945
Kutha krajanGunung Sugih
Pamaréntahan
 • BupatiLoekman Djoyosoemarto
Laladan
 • Gunggung4,789,82 km2 (1,849,36 sq mi)
Cacah warga (2020)[1]
 • Gunggung1.290.407
 • Pepadhet270/km2 (700/sq mi)
Bebrayan
 • WongLampung, Jawa, Sundha, Batak, Bali lan liya-liya
 • BasaIndonesia, Lampung, Jawa, lan Bali
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos34xxx
Kodhe laladan(+62)
Plat montorBE
Situs wèbwww.lampungtengahkab.go.id
(in Indonésia)

Kabupatèn Lampung Tengah iku kabupatèn ing Provinsi Lampung, kutha Gunung Sugih iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Bandar Jaya lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ±---km².

Géografi[besut | besut sumber]

---Lintang kidul lan---Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lampung Tengah ketata sajeroning 26 kacamatan,---désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Anak Tuha
  2. Bandar Mataram
  3. Bandar Surabaya
  4. Bangunrejo
  5. Bekri
  6. Bumi Nabung
  7. Bumi Ratu Nuban
  8. Gunung Sugih
  9. Kalirejo
  10. Kota Gajah
  11. Padang Ratu
  12. Pubian
  13. Punggur
  14. Rumbia
  15. Selagai Lingga
  16. Sendang Agung
  17. Seputih Agung
  18. Seputih Banyak
  19. Seputih Mataram
  20. Seputih Raman
  21. Seputih Surabaya
  22. Terbanggi Besar
  23. Terusan Nunyai
  24. Trimurjo
  25. Way Pengubuan
  26. Way Seputih

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung


  1. https://lampung.bps.go.id/dynamictable/2017/03/27/121/proyeksi-penduduk-provinsi-lampung-menurut-kabupaten-kota-2010---2020.html