Wong Bali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wong Bali
Wong Bali
Bali-Ubud 0703a.jpg
Para wanita Bali nyunggi sajèn menyang pura.
Gunggung cacah jiwa
(3,0 yuta (cacah jiwa 2000))
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Bali (Indonésia): 2,8 yuta
Basa
Bali, Sasak, Indonésia, Jawa
Agama
Hindhu, Buda, Islam, Kristen
Golongan ètnik magepokan
Wong Jawa, Wong Sasak

Wong Bali iku suku bangsa ing Indonésia sing mliginé urip ing Pulo Bali lan saindhengé. Wong Bali cacahé kurang luwih ana 3 yuta jiwa. Wong Bali mliginé agamané Hindhu.