Wong Sasak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wong Sasak
Populasi total
kurang luwih 3 yuta.
Pedunung wigati ing
Lombok: 3 yuta.
Basa

basa Sasak lan basa Indonesia.

Agama

Islam, Islam Wetu Telu lan minoritas Hindu-Buddha.

Suku bangsa cedhak dhéwé

Wong Bali lan pedunung pulo Sumbawa.

Wong Sasak kuwi suku bangsa sing manggon ing pulo Lombok lan migunakaké basa Sasak. Sebagéyan gedhé wong Sasak nganut agama Islam, bédané, ana sawetara masarakat wong Sasak, duwé praktèk agama Islam sing rada béda, yakuwi penganut Islam Wetu Telu. Ana uga sebagéyan warga Sasak sing nganut kapercayaan pra-Islam sing disebut "sasak Boda".


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Sasak&oldid=820578"