Wong Sasak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wong Sasak
Populasi total
kurang luwih 3 yuta.
Pedunung wigati ing
Lombok: 3 yuta.
Basa

basa Sasak lan basa Indonesia.

Agama

Islam, Islam Wetu Telu lan minoritas Hindu-Buddha.

Suku bangsa cedhak dhéwé

Wong Bali lan padunung pulo Sumbawa.

Wong Sasak iku suku bangsa sing manggon ing pulo Lombok lan migunakaké basa Sasak. Sebagéyan gedhé wong Sasak nganut agama Islam, bédané, ana sawetara masarakat wong Sasak, duwé praktèk agama Islam sing rada béda, ya iku penganut Islam Wetu Telu. Ana uga sebagéyan warga Sasak sing nganut kapercayaan pra-Islam sing disebut "sasak Boda".


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Sasak&oldid=984680"