Wong Sasak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wong Sasak
Gunggung cacah jiwa
(kurang luwih 3 yuta.)
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Lombok: 3 yuta.
Basa
basa Sasak lan basa Indonesia.
Agama
Islam, Islam Wetu Telu lan minoritas Hindhu-Buda.
Golongan ètnik magepokan
Wong Bali lan sing ndunungi pulo Sumbawa.

Wong Sasak iku bebrayan sing manggon ing pulo Lombok lan migunakaké basa Sasak. Sapérangan gedhé wong Sasak nganut agama Islam, bédané, ana sawetara masarakat wong Sasak, duwé praktèk agama Islam sing rada béda, ya iku penganut Islam Wetu Telu. Ana uga sapérangan warga Sasak sing nganut kapercayaan pra-Islam sing disebut "sasak Boda".