Basa Sasak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa Sasak iku kelompok Basa Austronesia, sing dipututuraké ing propinsi Nusa Tenggara Barat, utamane ing pulo Lombok.

Basa Sasak iki akèh mèmperé karo Basa Jawa lan Basa Bali karna asliné basa iki sapadhuluran.

Basa Sasak dipututuraké ing sakabèhing Pulo Lombok, karo para transmigran lokal ing Sumbawa, Sulawesi lan Kalimantan. Saben tlatah nduwèni cara kang béda, nanging sing dibakukaké ika iya Basa Sasak sing saka Mataram, Lombok

Ukara :

  • Mbe Laik?/ Berembe Kabare? = Piye Kabaré
  • Sida = sampeyan, panjenengan

Cithakan:Basa laladan ing Indonésia