Basa Sasak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Basa Sasak iku golongan Basa Austronesia, kang dicaturaké ing provinsi Nusa Tenggara Barat, mligi ing pulo Lombok.

Basa Sasak iki akèh mèmperé karo Basa Jawa lan Basa Bali amarga asliné basa iki sapadhuluran.

Basa Sasak dicaturaké ing sakabèhing Pulo Lombok, karo para transmigran lokal ing Sumbawa, Sulawesi lan Kalimantan. Saben tlatah duwé cara kang béda, nanging kang dibakokaké ika iya Basa Sasak kang saka Mataram, Lombok

Ukara:

  • Mbe Laik?/ Berembe Kabare? = Piye Kabaré
  • Sida = sampeyan, panjenengan