Basa Sasak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa Sasak iku golongan Basa Austronesia, sing dicaturaké ing provinsi Nusa Tenggara Barat, mliginé ing pulo Lombok.

Basa Sasak iki akèh mèmperé karo Basa Jawa lan Basa Bali amarga asliné basa iki sapadhuluran.

Basa Sasak dicaturaké ing sakabèhing Pulo Lombok, karo para transmigran lokal ing Sumbawa, Sulawesi lan Kalimantan. Saben tlatah duwé cara kang béda, nanging sing dibakokaké ika iya Basa Sasak sing saka Mataram, Lombok

Ukara :

  • Mbe Laik?/ Berembe Kabare? = Piye Kabaré
  • Sida = sampeyan, panjenengan