Basa Besoa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Basa Behoa)

Basa Besoa ya iku basa sing ana ing Kacamatan Loré Lor, Kabupatèn Poso, Sulawesi Tengah.[1] Basa iki kawentar ing wewengkon Lembah Loré lan dicaturaké déning suku Besoa.[1] Panutur basa iki ngarani basané dhéwé basa Behoa.[2]. Cacahé panutur basa iki kurang luwih 3.000 wong.[3] Basa iki kalebu ing kulawarga basa Badaik, bareng karo basa Napu lan basa Bada.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Saro 1991, k. 1.
  2. ^ Martens 1989, k. 22.
  3. ^ Saro 1991, k. 5.
  4. ^ Martens & 1989 19.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Saro, Ahmad; Sulaiman, Hanafi; Rahim, Abdillah A.; Kuruda, Sudarmin (1991). Struktur Basa Besoa. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan. 
  • Martens, Michael (1989). Sneddon, James N., ed. "The Badaic Languages of Central Sulawesi" (PDF). Studies in Sulawesi linguistics, part I: 19–53.