Basa Besoa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Basa Behoa)
Jump to navigation Jump to search

Basa Besoa ya iku basa sing ana ing Kacamatan Loré Lor, Kabupatèn Poso, Sulawesi Tengah.[1] Basa iki kawentar ing wewengkon Lembah Loré lan dicaturaké déning suku Besoa.[1] Panutur basa iki ngarani basané dhéwé basa Behoa.[2]. Cacahé panutur basa iki kurang luwih 3.000 wong.[3] Basa iki kalebu ing kulawarga basa Badaik, bareng karo basa Napu lan basa Bada.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Saro 1991, k. 1.
  2. ^ Martens 1989, k. 22.
  3. ^ Saro 1991, k. 5.
  4. ^ Martens & 1989 19.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Saro, Ahmad; Sulaiman, Hanafi; Rahim, Abdillah A.; Kuruda, Sudarmin (1991). Struktur Basa Besoa. Jakarta: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan. 
  • Martens, Michael (1989). Sneddon, James N., ed. "The Badaic Languages of Central Sulawesi" (PDF). Studies in Sulawesi linguistics, part I: 19–53.