Sulawesi Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Sulawesi Tengah
Lambang Sulawesi Tengah
Lambang Sulawesi Tengah
Sesanti: "---"
Péta Sulawesi Tengah ing Indonésia
Dina Dadi: 13 April 1964
Kutha krajan: Palu
Gubernur: H. Bandjela Paliudju
Jembar
 - Total:

68.089,83 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.242.914 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Banggai, Wong Toli-Toli lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Sulawesi Tengah iku katata sajeroning 9 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku Palu.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Banggai
  2. Kabupatèn Banggai Kapuloan
  3. Kabupatèn Buol
  4. Kabupatèn Donggala
  5. Kabupatèn Morowali
  6. Kabupatèn Parigi Moutong
  7. Kabupatèn Poso
  8. Kabupatèn Tojo Una-Una
  9. Kabupatèn Toli-Toli
  10. Kabupatèn Sigi
  11. Kutha Palu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]