Riau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Riau
Lambang Provinsi Riau
Lambang Riau
Sesanti: " "
Péta Riau ing Indonésia
Dina Dadi: 9 Agustus 1957
Kutha krajan: Pekanbaru
Gubernur: H.M. Rusli Zainal
Jembar
 - Total:

111.228,65 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 5.308.702 (2003)
+/- / km²
Suku bangsa: Suku Malayu, Suku Minangkabau, Suku Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Malayu lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Riau iku katata sajeroning 9 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajané ya iku Pekanbaru, kutha liyané: Dumai.

Daerah Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bengkalis
  2. Kabupatèn Indragiri Hilir
  3. Kabupatèn Indragiri Hulu
  4. Kabupatèn Kampar
  5. Kabupatèn Kuantan Singingi
  6. Kabupatèn Pelalawan
  7. Kabupatèn Rokan Hulu
  8. Kabupatèn Rokan Hilir
  9. Kabupatèn Siak
  10. Kutha Dumai
  11. Kutha Pekanbaru

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia