Riau

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Propinsi Riau
Lambang Propinsi Riau
Lambang Riau
Motto: " "
Péta Riau ing Indonésia
Dina Dadi: 9 Agustus 1957
Kutha krajan: Pekanbaru
Gubernur: H.M. Rusli Zainal
Jembar
 - Total:

111.228,65 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 5.308.702 (2003)
+/- / km²
Suku bangsa: Suku Melayu, Suku Minangkabau, Suku Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Melayu lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Propinsi Riau iku katata jroning 9 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajanné ya iku Pekanbaru, kutha liyané: Dumai.

Laladan Tingkat II[besut | besut sumber]

  1. Kabupatèn Bengkalis
  2. Kabupatèn Indragiri Hilir
  3. Kabupatèn Indragiri Hulu
  4. Kabupatèn Kampar
  5. Kabupatèn Kuantan Singingi
  6. Kabupatèn Pelalawan
  7. Kabupatèn Rokan Hulu
  8. Kabupatèn Rokan Hilir
  9. Kabupatèn Siak
  10. Kutha Dumai
  11. Kutha Pekanbaru

Uga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Riau&oldid=1051345"