Kabupatèn Kuantan Singingi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Kuantan Singingi
Lambang Kabupaten Kuantan Singingi.PNG
Lambang Kabupatèn Kuantan Singingi


Lokasi Riau Kabupaten Kuantan Singingi.svg
Peta lokasi Kabupatèn Kuantan Singingi di Riau
Koordinat: 0° LU-1° LS dan 101°02' BT – 101°55' BT
Propinsi Riau
Pamaréntahan
Luas 5.235,04 km² (2008)
Gunggung cacah jiwa
 - Total 274.757 jiwa (2008)
 - Kepadatan 52.48
Démografi
 - Agama Islam
 - Bahasa Minangkabau, Melayu
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.kuansing.go.id/
Gambar:Kantorbupatikuansing.jpg
Kantor Bupati Kuantan Singingi

Kabupatèn Kuantan Singingi utawa saiki kondhang mawa sebutan cekakan Kuansing, iku kabupatèn ing Provinsi Riau, Indonésia.

Wates Wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Kampar dan Kabupatèn Pelalawan
ing sisih kidul karo: Jambi
ing sisih kulon karo: Sumatera Barat
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Indragiri Hulu

Kutha wigati[besut | besut sumber]

  • Lempongan Kuantan
  • Lubuk Jambi
  • Muara Lembu
  • Benai
  • Baserah
  • Cerenti
  • Lubuk Ambacang
  • Kampung Baru (Toar)
  • Kota Baru
  • Inuman

Wisata Alam[besut | besut sumber]

  • Grojogan Tujuh Tingkat Batang Koban ing Lubuk Ambacang Kacamatan Hulu Kuantan.
  • Grojogan Guruh Gemurai Désa Kasang Kuantan Mudik.
  • Wisata Alam Bukit Cokiak di Muara Lembu, Kec. Singingi
  • Panorama Bukit Cokiak.
  • Tlaga Kari Koto Kari.
  • Dam Teso ing Benai.
  • Grojogan Delapan Tingkat (Lembah Gemuruh) ing Pulau Padang.
Gambar:Air Terjun2.jpg
Grojogan 7 tingkat

Cithakan:Kabupatèn Kuantan Singingi

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia