Kabupatèn Kuantan Singingi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupaten Kuantan Singingi.PNG
Lambang Kabupatèn Kuantan Singingi


Lokasi Riau Kabupaten Kuantan Singingi.svg
Peta lokasi Kabupatèn Kuantan Singingi di Riau
Koordinat: 0° LU-1° LS dan 101°02' BT – 101°55' BT
Propinsi Riau
Pamaréntahan
Luas 5.235,04 km² (2008)
Gunggung cacah jiwa
 - Total 274.757 jiwa (2008)
 - Kepadatan 52.48
Démografi
 - Agama Islam
 - Bahasa Minangkabau, Melayu
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.kuansing.go.id/
Gambar:Kantorbupatikuansing.jpg
Kantor Bupati Kuantan Singingi

Kabupatèn Kuantan Singingi utawa saiki kondhang mawa sebutan cekakan Kuansing, iku kabupatèn ing Provinsi Riau, Indonésia.

Wates Wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Kampar dan Kabupatèn Pelalawan
ing sisih kidul karo: Jambi
ing sisih kulon karo: Sumatera Barat
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Indragiri Hulu

Kutha wigati[besut | besut sumber]

  • Lempongan Kuantan
  • Lubuk Jambi
  • Muara Lembu
  • Benai
  • Baserah
  • Cerenti
  • Lubuk Ambacang
  • Kampung Baru (Toar)
  • Kota Baru
  • Inuman

Wisata Alam[besut | besut sumber]

  • Grojogan Tujuh Tingkat Batang Koban ing Lubuk Ambacang Kacamatan Hulu Kuantan.
  • Grojogan Guruh Gemurai Désa Kasang Kuantan Mudik.
  • Wisata Alam Bukit Cokiak di Muara Lembu, Kec. Singingi
  • Panorama Bukit Cokiak.
  • Tlaga Kari Koto Kari.
  • Dam Teso ing Benai.
  • Grojogan Delapan Tingkat (Lembah Gemuruh) ing Pulau Padang.
Gambar:Air Terjun2.jpg
Grojogan 7 tingkat

Cithakan:Kabupatèn Kuantan Singingi

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia