Kutha Pekanbaru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Kutha krajan propinsi Kutha Pekanbaru iku kutha ing Propinsi Riau, Indonésia, uga dadi kutha krajan propinsi.

Geografis[besut | besut sumber]

Kutha Pekanbaru dumunung ana ing sisih wétan Propinsi Riau. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 632,26 km2, ing sajroning koordinat 0°25' - 0°45' LL lan 101°14° - 101°34' BW.[1]

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kutha Pekanbaru ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Siak lan Kampar
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Kampar lan Pelalawan
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Kampar
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Siak lan Pelalawan

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kutha iki nduwè 12 kacamatan, ya iku :

  1. Bukit Raya
  2. Limapuluh
  3. Marpoyan Damai
  4. Payung Sekaki
  5. Pekanbaru Kota
  6. Rumbai
  7. Rumbai Pesisir
  8. Sail
  9. Senapelan
  10. Sukajadi
  11. Tampan
  12. Tenayan Raya

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé padunung Kutha Pekanbaru kanggo taun 2000 ya iku 585.440 jiwa, padunung lanang okèhé 298.464 jiwa lang sing wédhok okèhé 286.976 jiwa.[2]

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Pekanbaru&oldid=1024827"