Kutha Dumai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Dumai
Lambang Kota Dumai.png
Lambang Kutha Dumai
Moto: Dumai Bersih, Sejahtera, dan Damai (Bersemai).


Lokasi Riau Kota Dumai.svg
Peta lokasi Kutha Dumai di Riau
Koordinat: 1°23′N 101°25′E / 1.383°N 101.417°E / 1.383; 101.417 (Dumai)
Propinsi Riau
Hari jadi 27 April 1999
Tanggal peresmian 20 April 1999
Pamaréntahan
 - DAU Rp. 249.158.030.000,-
Luas 1.727,385 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 270.000 (2010)
 - Kepadatan 156
Démografi
 - Agama Islam, Kristen, Buda, Hindhu
 - Bahasa Melayu, Minangkabau, Jawa, Basa Batak, bugis
 - Zona waktu UTC+7
 - Kode area telepon +62 765
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
 - Fauna resmi Macan Sumatra
Situs web http://www.dumaikota.go.id

Kutha Dumai iku kutha ing Provinsi Riau, Indonésia, watara 188 km saka Kutha Pekanbaru. Kutha Dumai minangka kutha palig jembar nomer loro ing Indonésia sawisé Manokwari. Kacathet sajeroning sajarah, Dumai sakawit arupa sawijining dhusun cilik ing pasisir wétan Provinsi Riau sing saiki dadi mutiara ing pasisir wétan Sumatra. Kutha Dumai minangka asil pamekaran saka Kabupatèn Bengkalis. Diresmèkaké dadi kutha tanggal 20 April 1999, miturut UU No. 16 taun 1999 tanggal 20 April 1999 sawisé sadurungé dadi kutha administratif (kotif) sajeroning Kabupatèn Bengkalis. Nalika wiwitan pambentukané, Kutha Dumai mung dumadi saka 3 kacamatan, 13 kalurahan lan 9 désa kanthi gunggung sing ndunungi 15.699 jiwa lan tingkat kapadhetan 83,85 jiwa/km2.

Wates Wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Pulo Rupat, Kabupatèn Bengkalis
ing sisih kidul karo: Mandau, Bengkalis lan Bukit Batu, Bengkalis
ing sisih kulon karo: Bangko, Rokan Hilir lan Tanah Putih, Rokan Hilir
ing sisih wétan karo: Bukit Batu, Bengkalis

Kacamatan lan Kalurahan[besut | besut sumber]

Sosial[besut | besut sumber]

Miturut data taun 2010, jumlah penduduk Kutha Dumai ana 270.000 jiwa kanthi kapadhetan rata-rata 156 jiwa/Km²; lan laju pertumbuhan 2,7% per taun. Islam minangka agama mayoritas sing dianut sing ndunungi.

Sumber daya manungsa (SDM)[besut | besut sumber]

Persentase sebaran bebrayan:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia