Kabupatèn Kampar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Kampar
90px

Lambang Kabupatèn Kampar
300px

Peta lokasi Kabupatèn Kampar
Koordinat :
Motto: -
Provinsi Riau
Kutha krajan Bangkinang
Jembar 27.908,32 km²
Pedunung  
 · Cacahé ~750.000
 · Kapadhetan - jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. H. Burhanuddin Husin, MM.
Kodhe area telepon
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.kamparkab.go.id/

Kabupatèn Kampar iku salah siji kabupatèn ing provinsi Riau, Indonésia.

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kampar wewatesan karo kabupatèn-kabupatèn liya, ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Siak
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Kuantan Singingi
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Rokan Hulu, Kabupatèn Lima Puluh Kota (Provinsi Sumatra Kulon)
ing sisih wétan karo: Kutha Pekanbaru lan Kabupatèn Pelalawan

Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Bangkinang (kutha krajan: Bangkinang).
  2. Bangkinang Barat (kutha krajan: Kuok).
  3. Bangkinang Seberang (kutha krajan: Muara Uwai).
  4. Gunung Sahilan (kutha krajan: Kebun Durian).
  5. Kampar (kutha krajan: Air Tiris).
  6. Kampar Kiri (kutha krajan: Lipat Kain).
  7. Kampar Kiri Hilir (kutha krajan: Sei.Pagar).
  8. Kampar Kiri Hulu (kutha krajan:Gema).
  9. Kampar Timur (kutha krajan: Kampar).
  10. Kampar Utara (kutha krajan: Désa Sawah).
  11. Perhentian Raja (kutha krajan: Pasisir Raja).
  12. Rumbio Jaya (kutha krajan: Rumbio).
  13. Salo (kutha krajan: Salo).
  14. Siak Hulu (kutha krajan: Pangkalanbaru).
  15. Tambang (kutha krajan: Sei.Pinang).
  16. Tapung (kutha krajan: Petapahan).
  17. Tapung Hilir (kutha krajan: Pasisir Cermin).
  18. Tapung Hulu (kutha krajan: Sinama Nenek).
  19. XIII Koto Kampar (kutha krajan: Muara Mahat).
  20. Kampar Kiri Tengah (kutha krajan: Simalinyang).

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabupatèn Kampar

Riau
Lambang Provinsi Riau

Kabupatèn: Bengkalis | Indragiri Hilir | Indragiri Hulu | Kampar | Kabupatèn Kapuloan Meranti | Kuantan Singingi | Pelalawan | Rokan Hulu | Rokan Hilir | Siak

Kutha: Dumai | Pekanbaru

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Kampar&oldid=999137"