Kristen

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Bagéyan saka seri artikel ngenani
Kakristenan
Agama Kristen

Dasar
Yésus Kristus
GréjaTéologi
TritunggalInjil
Dispensasionalisme
Para RasulKraton
Sajarah Kakristenan

Alkitab:
Injil: Prajanjian Lawas
       Prajanjian Anyar
Apokrifa: Deuterokanonika

Ajaran:
Angger-angger sepuluh
Kotbah ing Bukit: Ucapan Berbahagia
Donga Kanjeng Rama
Hukum Kasih
Amanat Agung

Gréja Kristen:
Gréja Katulik
Gréja Katulik Latin
Gréja Katulik Wétan
Gréja Ortodoks Wétan
Gréja Ortodoks Oriental
Gréja Wétan Asiria
Protestanisme

Topik-Topik Ing Kakristenan:
NestorianismeMiafisitisme
Kalèndher
Denominasi Kristen
MariaKlausa filioque
Gerakan agama Kristen

Ibadat Kristiani:
Misa
Liturgi Suci

Kapercayan sing kakait:
Agama Abrahami
Gerakan Rastafari

Kristen punika, agami ingkang dipun adegaken déning Rasul Paulus adhedhasar ajaranipun Gusti Yesus. Agama Kristen punika satunggiling kapitadosan ingkang adhedhasar dhateng ajaran, gesang, sangsara, séda lan wungu Dalem Yésus Kristus utawi Isa Almasih. Agama punika pitados bilih Yésus Kristus punika Hyang lan Mesias, juru wilujeng kanggé sadaya umat manungsa, ingkang nebus manungsa saking dosa. Kitab suci tiyang Kristen punika Alkitab. Tiyang Kristen sembahyang ing satunggiling greja. Murid-murid Yésus Kristus pisanan dipundangu Kristen ing Antiokia (Para Rasul 11:26).

KRITEN punika ateges penderek ajaranipu yesus kristus. ingkang dasaripun ajaran Kristus punika welas asih dumateng sedoyo tiyang Amargi welas asih dumateng sedoyo tiyang punika ingkang mranani dumateng PANJENENGANE INGKANG AKARYO JAGAD LAN SAK ISINE punika.

Mangga ugi mriksani[besut | besut sumber]

Pranala jawi[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kristen&oldid=1013795"