Bugis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Disambig variants icon.svg
Bugis
Bugis Isi Kelapa.JPG
Bugis isi parutan klapa
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok Beras ketan
Buku masakan: Bugis  Médhia: Bugis

Bugis iku panganan tradhisional Jawa Tengah. Bugis digawé saka glepung beras , santen, lan enten-enten (parutan klapa dicampur gula). Panganan iki racaké kanggo nyamikan nalika ana Sedekah Bumi lan sunatan. Bugis dibungkus nganggo godhong gedhang, wujudé kaya limasan.

Cara panggawéné[besut | besut sumber]

  1. Glepung beras diuléni karo santen
  2. Yèn wis kalis banjur di gawé bunder-bunder lan tengahé diisi enten-enten
  3. Banjur dibungkus godhong gedhang, wujudé kaya limasan
  4. Yèn wis dibungkusi banjur di dang nganti mateng

Uga delengen[besut | besut sumber]