Bugis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bugis
Bugis Isi Kelapa.JPG
Bugis isi parutan klapa
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokBeras ketan
Buku masakan: Bugis  Médhia: Bugis

Bugis iku panganan tradhisional Jawa Tengah. Bugis digawé saka glepung beras , santen, lan enten-enten (parutan klapa dicampur gula). Panganan iki racaké kanggo nyamikan nalika ana Sedekah Bumi lan sunatan. Bugis dibungkus nganggo godhong gedhang, wujudé kaya limasan.

Cara panggawéné[besut | besut sumber]

  1. Glepung beras diuléni karo santen
  2. Yèn wis kalis banjur di gawé bunder-bunder lan tengahé diisi enten-enten
  3. Banjur dibungkus godhong gedhang, wujudé kaya limasan
  4. Yèn wis dibungkusi banjur di dang nganti mateng

Uga delengen[besut | besut sumber]