Pasung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pasung
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok beras
Buku masakan: Pasung  Médhia: Pasung

Pasung iku jinising panganan kang digawé saka glepung beras. Pasung iku panganan khas nalika ana Sedekah Bumi. Pasung dibungkus godhong gedhang kang wis diwangun kaya corong, utawa kerucut.

Cara panggawéné[besut | besut sumber]

  1. Glepung beras diulèni, diwènèhi klapa, uyah, gula
  2. Banjur diwadhahi godhong gedhang kang wis diwangun kaya corong utawa kerucut
  3. Banjur di dang

Uga delengen[besut | besut sumber]