Pèpès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pèpès iwak mas

Pèpès iku cara ngolah bahan panganan (lumrahé kanggo iwak) kanthi nggunakaké godhong gedhang kanggo mbungkus iwak lan bumbuné. Carané nggawé ya iku bumbu lan rempah dilembutaké lan ditambah godhongkemangi, tomat, lan lombok banjur diolèsaké iwak mas kang wis diresiki. Kabèh mau dibungkus nganggo godhong gedhang lan dibitingi. Bungkusan iki banjur dibakar (dipèpès) ing sandhuwuré geni utawa areng nganti garing.

Pranala njaba[besut | besut sumber]