Lawar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lawar babi guling

Lawar kuwi panganan tradisional saka Bali. Sing biasané kanggo menu dhaharan ing perayaan - perayaan gedhé kayata acara othonan, kawinan, pasak, lan acara kaagamaan liyané. Lawar kuwi wujudé kaya urap ananging béda cara masaké.

Cara gawé lawar. Kacang panjang diiris cendhek-cendhek. Terus kacang sing wis diiris kuwi didang nganti mateng. Saliyané kacang panjang uga disiapna arès gedang sing paling jero saka gedebog gedhang, banjur diiris2 nganti lembut, banjur didang. Sawisé bahan-bahan kuwi didang banjur gawé sambel sing bahané kuwi kagawé saka klapa enom dibuka terus diparut kasar dibumboni lombok, empon-empon dicincang/ditumbuk, banjur diulet karo klapa sing wis diparut kuwi. Banjur bahan kacang lan arès gedhang diulet nganti rata karo parutan klapa sing wis diwènèhi bumbu, sabanjuré ditambahi getih babi, utawa getih bèbèk, utawa getih pitik sing isih seger banjur dicampur nganti rata. Sabanjuré lawar wis bisa disiapaké kanggo lawuh dhaharan ing sawijining acara adat nang Bali.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lawar&oldid=829276"