Ès campur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ès campur

Ès campur ya iku ès watu kang dicampur karo woh-wohan. Ès campur iku warna- warna rasané manut campuran buah kang digunakke. buah kang diolah kaya déné melon, pepaya utawa kates, nangka, mangga utawa pelem, jambu, jeruk, bengkoang, pir, semangka, lan liya- liyané. sak liyané ès watu lan buah uga ditambahi siru uawa gula pasir utawa gula jawa supaya legi. Nek wes mengko sekabehane mau dicampur dadi siji ing wadhah terus di aduk kang rata. Wadahe kang dienggo upamané gelas, mangkok, baskom, utawa panci.