Ès campur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ès campur

Ès campur ya iku ès watu sing dicampur karo woh-wohan. Ès campur iku warna- warna rasane manut campuran buah sing digunakke. buah kang diolah kaya déné melon, pepaya utawa kates, nangka, mangga utawa pelem, jambu, jeruk, bengkoang, pir, semangka, lan liya- liyané. sak liyané ès watu lan buah uga ditambahi siru uawa gula pasir utawa gula jawa supaya legi. Nek wes mengko sekabehane mau dicampur dadi siji ing wadhah terus di aduk sing rata. Wadahe sing dienggo upamané gelas, mangkok, baskom, utawa panci.