Ès watu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Es es ing segelas teh es

Kubus es minangka potongan es cilik, sing biasane segi papat kaya sing dideleng saka ndhuwur lan trapezoidal sing dideleng saka sisih. Kubus es minangka produk saka kulkas mekanik lan biasane digawe kanggo omben-omben sing adhem. Bisa diproduksi ing omah ing beku kanthi tray es utawa aksesoris nggawe es otomatis. Bisa uga diproduksi kanthi industri lan didol kanthi komersial. Mesin pembuat es khusus bisa digunakake kanggo ngasilake kiub es kanggo laboratorium lan panggunaan akademik. Kubus es uga diprodhuksi kanthi komersial lan didol kanthi akeh; es iki, sanajan jenenge, asring bentuke silinder, lan bisa uga ana bolongan ing tengah kanggo nambah area permukaan sing kasedhiya (kanggo transfer panas sing luwih cepet).

Es batu ing wadhah
Baki kubus es digawe nganggo silikon
"Kubus" es silinder kothong kanggo omben-omben sing adhem