Pesagi dawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pesagi dawa
Rectangle example.svg
Family Orthotope
Type Quadrilateral
Edges and vertices 4
Schläfli symbol {}x{}
Symmetry group D2, [2], (*22)
Coxeter-Dynkin diagram Cithakan:CDD
Dual polygon Rhombus
Properties isogonal, convex, cyclic

Pesagi dawa utawa sajeroning Basa Indonésia: Persegi panjang) iku wangun dhatar rong dhimènsi kang kawujud saka rong pasang rusuk kang duwé dawa ora padha, lan duwé papat sudut kang sakkabehané arupa sudut siku-siku.

Rusuk paling dawa ya iku dawa lan rusuk paling cendhek ya iku ing wulangan ngèlmu itung diarani amba (basa Indonésia: lebar}.

Pesagi dawa kang duwé papat rusuk pada dawané kasebut pesagi (basa Indonésia: bujur sangkar)

Rumus pesagi dawa[besut | besut sumber]

Ubeng (keliling)[besut | besut sumber]

k : kubengan (keliling) d : dawa a : amba

Jembar[besut | besut sumber]

Dawané diagonal[besut | besut sumber]