Tabung (géomètri)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawijining wangun tabung

Sajeroning géomètri, tabung utawa silinder iku wangun ruwang telung dhimènsi sing kawangun saka rong bunderan idhèntik sing sejajar lan sawijining pesagi dawa sing ngubengi kaloro bunderan mau. Tabung duwé 3 sisih lan 2 rusuk.

Kaloro bunderan diarani dhasar lan tutup tabung sarta pesagi dawa sing nylimuti disebut slimut tabung.

Rumus éitungan silinder[besut | besut sumber]

Jembar alas silinder[besut | besut sumber]

Jembar slimut[besut | besut sumber]

....

Jembaré rerai[besut | besut sumber]

    , atau

   

Volume[besut | besut sumber]