Tabung (géomètri)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sawijining wangun tabung

Sajeroning géomètri, tabung utawa silinder iku wangun ruwang telung dhimènsi kang kawangun saka rong bunderan idhèntik kang sejajar lan siji pesagi dawa kang ngubengi kaloro bunderan mau. Tabung duwé 3 sisih lan 2 rusuk.

Kaloro bunderan diarani dhasar lan tutup tabung sarta pesagi dawa kang nylimuti karan slimut tabung.

Rumus éitungan silinder[besut | besut sumber]

Jembar alas silinder[besut | besut sumber]

Jembar slimut[besut | besut sumber]

....

Jembaré rerai[besut | besut sumber]

    , atau

   

Volume[besut | besut sumber]