Bumbungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Tabung (géomètri))
Jump to navigation Jump to search
Sawijining wangun tabung

Sajeroning géomètri, bumbungan utawa slènder iku wangun ruwang telung dhimènsi kang kawangun saka rong bunderan idhèntik kang sajèjèr lan siji pesagi dawa kang ngubengi kaloro bunderan mau. Bumbungan duwé 3 sisih lan 2 rusuk.

Kaloro bunderan diarani dhasar lan tutup bumbungan sarta pesagi dawa kang ngemuli karan kemul bumbungan.

Rumus éitungan silinder[besut | besut sumber]

Jembar alas silinder[besut | besut sumber]

Jembar slimut[besut | besut sumber]

....

Jembaré rerai[besut | besut sumber]

    , atau

   

Volume[besut | besut sumber]