Kubuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kubuk

Kubuk, dhadhon, utawa kothak iku wangun lowong telung dhimènsi kang diwatesi déning enem babagan sisih kang awangun pasagi. Kubuk duwé 6 sisih, 12 paju, lan 8 titik pojok. Kubuk uga karan babagan enem tumata, lan minangka wangun mligi sajeroning limas pasagi.

Rumus[besut | besut sumber]

Yèn variabel s iku dawané sisih kubuk

Rumus kubuk[besut | besut sumber]

Jembar[besut | besut sumber]

Isi (polum)[besut | besut sumber]