Garis (géomètri)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Conto siji ruas garis
Telung garis — garis abang lan biru duwé kamiringan sing padha, sauntara iku garis abang lan ijo duwé silangan y sing padha.

Sajeroning géomètri Euklides, sawijining garis iku arupa lengkungan kenceng. Nalika géomètri dipigunakaké kanggo gawé modhèl ing donya kasunyatan, garis dipigunakaké kanggo nggambaraké obyèk kenceng kanthi amba lan dhuwur sing béda. Garis iku idéalisasi saka obyèk kaya iku lan ora duwé amba lan dhuwur lan dawané dianggep ora kaukur

Sajeroning géomètri, sawijining garis racaké arupa siji anggepan primitif saka sistem aksiom. Garis dumadi saka himpunan titik lan arupa subhimpunan saka babagan. Sajeroning géomètri diferensial, konsèp garis digeneralisasi dadi géodhèsi. Sajeroning géomètri sintètis, sawiji garis iku siji anggepan lawas sajeroning sistem Euklides, Karl von Staudt, lan David Hilbert. Sawijining garis iku sebutan kadhéfinisi sajeroning sistem Giuseppe Peano, Mario Pieri lan Alessandro Padoa.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]


Bahan pustaka[besut | besut sumber]

  • Faber, Richard L. (1983). Foundations of Euclidean and Non-Euclidean Geometry. New York, United States: Marcel Dekker. ISBN 0-8247-1748-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]