Jajaran génjang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jajaran génjang

Jajaran génjang iku wangun dhatar rong dhimènsi kang diwangun déning rong pasang rusuk kang saben rusuk padha dawané lan sajajar karo pasangané, lan duwé rong pasang pojok (sudut) dudu pojok siku (sudut siku-siku) kang saben pojok mau padha gedhéné karo pojok ing sangarepé.

Jajaran génjang kanthi papat rusuk kang padha dawané karan belah ketupat.

Rumus jajaran génjang[besut | besut sumber]

Kubengan (Keliling)

Jembar (Jembar)