Jajaran génjang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jajaran génjang

Jajaran génjang iku wangun dhatar rong dhimènsi sing dibentuk déning rong pasang rusuk sing saben rusuk padha dawané lan sajajar karo pasangané, lan duwé rong pasang pojok (sudut) dudu pojok siku (sudut siku-siku) sing saben pojok mau padha gedhéné karo pojok ing sangarepé.

Jajaran génjang kanthi papat rusuk sing padha dawané disebut belah ketupat.

Rumus jajaran génjang[sunting | sunting sumber]

Kubengan (Keliling)

K (Kubengan) = 2\cdot dhasar (alas) + 2\cdot sisi miring

Jembar (Luas)

J (Jembar) = dhasar(alas) \cdot dhuwur(tiggi)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jajaran_génjang&oldid=829465"