Layang-layang (géomètri)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Gambar:Layang.JPG
Layang-layang
kanthi rusuk s lan dhiagonal d

Layang-layang iku wangun dhatar rong dhimènsi sing kawangun déning rong pasang rusuk sing saben pasang padha dawané lan saling mbentuk pojok.

Layang-layang kanthi kapapat rusuk sing padha dawané disebut sigaran kupat.

Rumus Layang-layang[besut | besut sumber]

Kubengan[besut | besut sumber]

K = 2\cdot s_1 + 2\cdot s_2

Luas[besut | besut sumber]

L= \tfrac{1}{2} \cdot d_1\cdot d_2