Pesagi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wangun pesagi kanthi papat rusuk werna abang

Pesagi iku wangun dhatar rong dhimènsi sing dibentuk déning papat rusuk sing padha dawané lan nduwèni papat pojok sing kabèh arupa pojok siku-siku.

Pesagi ing basa Indonésia diarani bujur sangkar. utawa persegi

Rumus pesagi[besut | besut sumber]

Kubengan[besut | besut sumber]

utawa

Jembar[besut | besut sumber]

utawa

Diagonal[besut | besut sumber]

Elemen jembar[besut | besut sumber]

Wangun pesagi kerep dipigunakaké minangka èlemèn jembar jroning ngétung jembar sawijining wangun dhatar kanthi migunakaké prosès integral. Jroning ruang koordinat x lan y èlemèn jembar (dA) sing awangun pesagi dinyatakaké minangka:

saéngga jembar sawijining wangun rong dhimènsi jroning ruang kasebut bisa diitung nganggo rumus umum

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pesagi&oldid=1096084"