Pesagi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wangun pesagi kanthi papat rusuk warna abang

Pesagi utawa pasagi iku wangun dhatar rong dhimènsi kang diwangun déning papat rusuk kang padha dawané lan duwé papat pojok kang kabèh wujud pojok siku-siku.

Pesagi ing basa Indonésia diarani bujur sangkar. utawa persegi

Rumus pesagi[besut | besut sumber]

Kubengan[besut | besut sumber]

utawa

Jembar[besut | besut sumber]

utawa

Diagonal[besut | besut sumber]

Elemen jembar[besut | besut sumber]

Wangun pesagi kerep kanggo èlemèn jembar sajeroning ngétung jembar siji wangun dhatar kanthi migunakaké prosès integral. Sajeroning ruang koordinat x lan y èlemèn jembar (dA) kang awangun pesagi dinyatakaké minangka:

saéngga jembar siji wangun rong dhimènsi sajeroning ruang mau bisa diitung nganggo rumus umum

Uga delengen[besut | besut sumber]