Pesagi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wangun pesagi kanthi papat rusuk warna abang

Pesagi iku wangun dhatar rong dhimènsi sing diwangun déning papat rusuk sing padha dawané lan duwé papat pojok sing kabèh arupa pojok siku-siku.

Pesagi ing basa Indonésia diarani bujur sangkar. utawa persegi

Rumus pesagi[besut | besut sumber]

Kubengan[besut | besut sumber]

utawa

Jembar[besut | besut sumber]

utawa

Diagonal[besut | besut sumber]

Elemen jembar[besut | besut sumber]

Wangun pesagi kerep kanggo èlemèn jembar sajeroning ngétung jembar sawijining wangun dhatar kanthi migunakaké prosès integral. Sajeroning ruang koordinat x lan y èlemèn jembar (dA) sing awangun pesagi dinyatakaké minangka:

saéngga jembar sawijining wangun rong dhimènsi sajeroning ruang mau bisa diitung nganggo rumus umum

Uga delengen[besut | besut sumber]