Titik (géomètri)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajeroning èlmu géomètri, topologi, lan cawang-cawang matématika sing silih magepokan, sawijining titik spasial nggambaraké objèk spésifik ing sajeroning ruang tinamtu, sing ora nglibataké volume, luas, dawa, utawa analog-analog liyané ing dhimènsi sing luwih dhuwur. Kanthi mangkono, titik iku objèk 0-dimènsi. Amarga sipaté minangka salah siji konsèp géometri paling prasaja, titik kerep dipigunakaké sajeroning siji wangun utawa wangun liya minangka konstituen dhasar géomètri, fisika, gambar vèktor, lan akèh lapangan liyané.

Titik sajeroning géomètri Euclidean[besut | besut sumber]

Himpunan berhingga titik-titk (biru) sajeroning ruang euclid rong dhimènsi.

Titik kerep dideleng sajeroning krangka kerja géometri Euklides, minangka salah siji objèk sing mendhasar. Euclid wiwitané gawé dhéfinisi titik sacara kabur, minangka "sing ora nduwèni bagéan". Sajeroning ruang Euclidean rong dhimènsi, titik dinyatakaké déning pasangan terurut, , wilangan, ing ngendi wilangan pisanan sing miturut konvènsi nyatakaké horizontal lan kerep ditulis minangka , lan wilangan kaloro sacara konvènsi nyatakaké vertikal lan kerep ditulis minangka .

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]