Omah Limasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Limas)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Omah Limasan iku wangun umah adat Jawa sing payoné awangun limas. Omah Limasan iki kaciri saka payoné sing duwé 4 (papat) babagan sisih, nganggo dudur. Akèh-akèhé kanggo papan padunungan. Perkembangan saka wangun iki yèn ditambah èmpèr utawa serambi, sarta sawatara ruangan bakal kacipta wangun-wangun sinom, kutuk ngambang, lambang gantung, trajumas, lan liya-liyané[1].

Jinis omah limasan[besut | besut sumber]

  1. Limasan Lawakan
  2. Limasan Gajah Ngombe
  3. Limasan Gajah Njerum
  4. Limasan Apitan
  5. Limasan Pacul Gowang
  6. Limasan Cere Gancet
  7. Limasan Trajumas
  8. Limasan Gajah Mungkur
  9. Limasan Klabang Nyander
  10. Limasan Lambang Teplok
  11. Limasan Semar Tinandu
  12. Limasan Lambang Sari
  13. Limasan Semar Pinondhong, conto Bangsal Kama, Kraton Cirebon

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]