Euklides

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Euclid
Scuola di atene 07.jpg
Lair fl. 300 Saderengipun Masehi
Pati -
Padunungan Alexandria, Egypt
Kondhang ing Euclidean geometry
Euclid's Elements
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Karièr ngèlmiah
Babagan Matematika

Euclid (Eukleidēs), 300 SM, utawi saged dipunsebat Euclid of Alexandria, inggih punika salah satunggalipun ahli Matematika saking nagari Yunani.[1] Panjenenganipun asring dipunsebat minangka Bapak Geometri.[1] Euclid aktif ing Alexandria, Mesir.[2] Kapan panjenenganipun lair lan wonten pundi ngantos dumugi sapunika dèrèng dipunmangertosi.[1] Dereng kathah tiyang ingkang saged misuwur kados déné Euclid, ahli ngèlmu ukur saking Yunani.[2] Kamangka wekdal gesangipun, tokoh-tokoh kados Napoleon, Martin Luther, Alexander ingkang Agung, sajatosipun langkung misuwur tinimbang Euclides.[2] Ananging jangka panjangipun, Euclides langkung misuwur tinimbang tokoh-tokoh kalawau.[2] Panjenengan misuwur salah satunggalipun amargi sampun nilarake satunggal karya ingkang awrat tumrapipun ngèlmu kawruh, mliginipun bab ngèlmu ukur ingkang naminipun The Elements.[2] Sejatosipun awratipun buku The Elements boten ing bab ingkang mratelakaken rumus-rumus pribadi ingkang dipunserat.[2] Ameh sadaya téyori ingkang wonten ing buku punika sampun naté dipunserat tiyang sadèrèngipun Euclides, lan sampun saged dipunbuktikaken kaleresanipun téyori-téyori kasebat.[2] Sumbangan saking euclides ingkang awrat inggih punika wonten ing cara ngaturipun saking bahan-bahan permasalahanlan formulasinipun ingkang jangkep wonten ing parencanaan panyusunan buku.[2] Sasampunipun punika, kanthi tlaten lan ngatos-atos panjenenganipun ngatur dalil saéngga gampil anggènipun mahami buku punika déning tiyang génerasi salajengipun.[2] Panjenenganipun nyediakaken petunjuk kados pundi cara mecahaken masalah, lan ngembangaken parcobaan-parcobaan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Euclid of Alexandria dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j [Macardle, et al. 2008. Scientists: Extraordinary People Who Altered the Course of History. New York: Metro Books] Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "buku1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda

Pranala njawi[besut | besut sumber]