Euklides

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Euclid
Euclid in Raphael's School of Athens
Miyos fl. 300 Saderengipun Masehi
Tilar donya -
Dalem Alexandria, Egypt
Suku bangsa Yunani
Bidhang Matematika
Kaahlian Euclidean geometry
Euclid's Elements

Euclid (Eukleidēs), 300 SM, utawi saged dipunsebat Euclid of Alexandria, inggih menika salah satunggalipun ahli Matematika saking negari Yunani.[1] Panjenenganipun asring dipunsebat minangka Bapak Geometri.[1] Euclid aktif ing Alexandria, Mesir. [2] Kapan panjenenganipun lair lan wonten pundi ngantos dumugi samenika dereng dipunmangertosi.[1] Dereng kathah tiyang ingkang saged misuwur kados dene Euclid, ahli ilmu ukur saking Yunani.[2] Kamangka wekdal gesangipun, tokoh-tokoh kados Napoleon, Martin Luther, Alexander ingkang Agung, sejatosipun langkung misuwur tinimbang Euclides.[2] Ananging jangka panjangipun, Euclides langkung misuwur tinimbang tokoh-tokoh kalawau.[2] Panjenengan misuwur salah satunggalipun amargi sampun nilarake setunggal karya ingkang awrat tumrapipun ilmu pengetahuan, mliginipun bab ilmu ukur ingkang naminipun The Elements.[2] Sejatosipun awratipun buku The Elements boten ing bab ingkang mratelakaken rumus-rumus pribadi ingkang dipunserat.[2] Ameh sedaya teori ingkang wonten ing buku menika sampun nate dipunserat tiyang saderengipun Euclides, lan sampun saged dipunbuktikaken kaleresanipun teori-teori kasebat.[2] Sumbangan saking euclides ingkang awrat inggih menika wonten ing cara ngaturipun saking bahan-bahan permasalahanlan formulasinipun ingkang jangkep wonten ing parencanaan panyusunan buku.[2] Sasampunipun menika, kanthi tlaten lan ngatos-atos panjenenganipun ngatur dalil saengga gampil anggenipun mahami buku menika dening tiyang generasi salajengipun.[2] Panjenenganipun nyediakaken petunjuk kados pundi cara mecahaken masalah, lan ngembangaken parcobaan-parcobaan.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)Euclid of Alexandria dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)[Macardle, et al. 2008. Scientists: Extraordinary People Who Altered the Course of History. New York: Metro Books]


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Euklides&oldid=830791"