Euklides

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Euclid
Euclid in Raphael's School of Athens
Miyos fl. 300 Saderengipun Masehi
Tilar donya -
Dalem Alexandria, Egypt
Suku bangsa Yunani
Bidhang Matematika
Kaahlian Euclidean geometry
Euclid's Elements

Euclid (Eukleidēs), 300 SM, utawi saged dipunsebat Euclid of Alexandria, inggih punika salah satunggalipun ahli Matematika saking negari Yunani.[1] Panjenenganipun asring dipunsebat minangka Bapak Geometri.[1] Euclid aktif ing Alexandria, Mesir.[2] Kapan panjenenganipun lair lan wonten pundi ngantos dumugi sapunika dereng dipunmangertosi.[1] Dereng kathah tiyang ingkang saged misuwur kados dene Euclid, ahli ilmu ukur saking Yunani.[2] Kamangka wekdal gesangipun, tokoh-tokoh kados Napoleon, Martin Luther, Alexander ingkang Agung, sejatosipun langkung misuwur tinimbang Euclides.[2] Ananging jangka panjangipun, Euclides langkung misuwur tinimbang tokoh-tokoh kalawau.[2] Panjenengan misuwur salah satunggalipun amargi sampun nilarake setunggal karya ingkang awrat tumrapipun ilmu pengetahuan, mliginipun bab ilmu ukur ingkang naminipun The Elements.[2] Sejatosipun awratipun buku The Elements boten ing bab ingkang mratelakaken rumus-rumus pribadi ingkang dipunserat.[2] Ameh sadaya teori ingkang wonten ing buku punika sampun nate dipunserat tiyang saderengipun Euclides, lan sampun saged dipunbuktikaken kaleresanipun teori-teori kasebat.[2] Sumbangan saking euclides ingkang awrat inggih punika wonten ing cara ngaturipun saking bahan-bahan permasalahanlan formulasinipun ingkang jangkep wonten ing parencanaan panyusunan buku.[2] Sasampunipun punika, kanthi tlaten lan ngatos-atos panjenenganipun ngatur dalil saengga gampil anggenipun mahami buku punika déning tiyang generasi salajengipun.[2] Panjenenganipun nyediakaken petunjuk kados pundi cara mecahaken masalah, lan ngembangaken parcobaan-parcobaan.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (en)Euclid of Alexandria dipunundhuh tanggal 1 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)[Macardle, et al. 2008. Scientists: Extraordinary People Who Altered the Course of History. New York: Metro Books] Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "buku1" defined multiple times with different content

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Euklides&oldid=1061656"