Alexandria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Artikel punika isinipun ngéngingi Alexandria.Kanggé kaginan sanès, pirsani Alexandria (disambiguasi).
Alexandria
Citra satelit Iskandariyah

Alexandria utawa Iskandariyah (Yunani Ἀλεξάνδρεια; Arab الإسكندرية, al-iskandariyyah; Koptik Rakotə) iku kutha pelabuhan utama ing Mesir, lan kutha paling gedhé kaloro ing nagara kasebut, lan uga kutha krajan pamaréntahan Al Iskandariyah kang dumunung ing pesisir Segara Tengah. Kutha iki dumunung ing koordinat Koordhinat: Unable to parse latitude as a number:31_12_N_29_15_E_
{{#coordinates:}}: garis lintang ora sah, 208 km ing sisih kulon-lor Kairo. Kutha iki nduwèni populasi 3.341.000 jiwa.

Dijenengaké saka jeneng kang ngadegaké, Alexander Agung, lan minangka panggonan panguwasa Ptolemaik Mesir kang cepet dadi kutha paling mégah saka donya Hellenistik; dadi kutha nomer loro sawisé Roma jroning jembar lan kasugihané. Ananging, sawisé madeg kutha Kairo déning panguwasa Islam Mesir ing jaman pertengahan statusé minangka kutha krajan nagara rampung, lan ngalami kamunduran, lan ing pungkasan periode Ottoman sangsaya suda dadi désa perikanan silik.

San Stefano , Alexandrie


Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alexandria&oldid=969531"