Parembugan:Pesagi dawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nuwun sewu artikel "SegiPapat" tak alihake menyang "pesagi dawa" (persegi panjang) supaya beda karo pesagi (bujursangkar}. Usul jeneng wangun geometrik liyane:

  • Segi tiga dadi "segi telu"
  • Segi lima" dadi "segi lima" lan sapiturute.
  • "Panjang" dadi "dawa"
  • Lebar" la iki rada ewuh, piye yen dadi "amba"??
  • Sudut dadi "pojok"
  • keliling" dadi "kubengan"
  • luas' dadi "jembar"
  • diagonal" tetep "diagonal"
  • limas tetep "limas"
  • belah ketupat dadi "rombik"??
  • jajaran genjang dadi "jajaran génjang"

Nyuwun panemu. Matur nuwun.Pras rembugan 21:50, 19 Juli 2011 (UTC)