Naraguna:Pras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pras
Pangurus, Birokrat
JenengPrasetyo
Tandha tanganPras (wicara)
LokasiJakarta
NegaraIndonésia
HobiWikipedia
Kothak naraguna
Pribadi
Panganggo iki wis kadhaptar ing Wikipedia abasa Jawi
17 taun, 9 sasi lan 10 dina
Domisili
Naraguna iki asal Indonésia
Naraguna iki domisili ing Jakarta, Indonésia
Kelairan
Naraguna iki nduwèni zodiak Taurus
Naraguna iki nduwèni shio macan
Hobi
Naraguna iki pecandu Wikipedia
Komputer lan internèt
Naraguna iki migunakaké sistem operasi Microsoft Windows XP
Logo Internet Explorer
Naraguna iki migunakaké browser Internèt Explorer
Kamampuan Basa
id-NPengguna ini merupakan penutur ibu bahasa Indonesia.
jv-NNaraguna puniki panutur asli basa Jawi
su-1Kontributor ieu bisa nulis dina basa Sunda hambalan dhasar.
en-2This user can contribute with an intermediate level of English.

nDèrèk nepangaken, nami kula Prasetyo, lair taun 1950 ing dusun Ngawen, Kabupaten Blora, Jawi Tengah. Sapunika manggèn wonten Jakarta.

Kawigatosan:

  • Basa, sastra lan budaya Jawi. Kadereng saking raos prihatin amargi kawigatosan dhumateng basa Jawi déning pamaréntah saha masarakat Jawi piyambak tansaya surut. Manawi mboten wonten ingkang kagugah kanggé ndèrèk memetri lan nyengkuyung sasaged-sagedipun, dangu-dangu saèstu saged sirna. Tuladhanipun sampun cetha wéla-wéla. Upami badhé nggayuh sarjana strata tiga bab kawruh basa Jawi kedah keraya-raya tindak wonten ing Leiden, negari Walandi. Boten saged dipun sélaki malih yèn ing tembé wingking saged ugi tiyang Jawi ingkang badhé sinau kawruh bab gamelan kedah tindak dhateng Boston rumiyin.

Kawigatosan sanèsipun:

  • Geografi
  • Pulitik
  • Militèr

Pranala[besut | besut sumber]

Statistik[besut | besut sumber]

Statistik Wiki Jv[besut | besut sumber]

Statistik pangurus[besut | besut sumber]

Basa[besut | besut sumber]

Jeneng artikeli[besut | besut sumber]

Kategori[besut | besut sumber]

Cithakan[besut | besut sumber]

Daftar sockpuppet[besut | besut sumber]

Bintang WikiJv[besut | besut sumber]

Piranti[besut | besut sumber]

Patroli[besut | besut sumber]

1000 suntingan anonim pungkasan
Pratélané cekakan:
D
Besutan Wikidata
A
Besutan awujud kaca anyar (uga delengen pratélané kaca-kaca anyar)
c
Besutan cilik
b
Besutan diayahi bot
(±123)
Ukuran owahé kaca mawa ékan bèt

27 Mèi 2024

26 Mèi 2024

25 Mèi 2024

24 Mèi 2024

23 Mèi 2024

22 Mèi 2024

21 Mèi 2024


1000 artikel anyar

27 Mèi 2024

21 Mèi 2024

20 Mèi 2024

  • 01.0420 Mèi 2024 01.04Ao dai (sa | besut) ‎[1.307 bèt]27.3.1.7 (parembugan) (Kaca anyar: Ao dai ({{lang-vi|Áo dài}}) yaiku sandhangan nasional Vietnam sing dimodernisasi sing kasusun saka tunik pamisah dawa sing dianggo ing celonone sutra. Bisa digunakake minangka pakaian resmi kanggo lanang lan wadon.) Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl

15 Mèi 2024

14 Mèi 2024

13 Mèi 2024

12 Mèi 2024

  • 14.0812 Mèi 2024 14.08Pratapan (sa | besut) ‎[873 bèt]Thersetya2021 (parembugan | pasumbang) (Kaca anyar: '''Pratapan''' inggih menika papan kagem tapa. Papan menika kawontenanipun tebih saking padhusunan, pategalan, sabin, peken, utawi papan ingkang regeng sanesipun. Mirungganipun pratapan menika wonten ing pucuk gunung, ngandhap wit ingkang ageng lan ronipun ngrembuyung, utawi celak grojogan/punthuk. == Reni-reni Pratapan == Ing Nuswantara, kathah pratapan ingkang dipunpiji sawetawis resi, raja, lan patih praja. Pratapan ingkang misuwur inggih menika: # Grojogan Madakaripura...) Tenger: Besutan visual

11 Mèi 2024

7 Mèi 2024

5 Mèi 2024

  • 06.445 Mèi 2024 06.44Djudju Djauhari (sa | besut) ‎[1.078 bèt]175.158.50.6 (parembugan) (Kaca anyar: Tengah peuting, keur jemplang-jempling. Kuring nyaring, teu genah cicing... Saha nu teu wanoh kana éta lagu. Ieu lagu ”Hariring Kuring” téh masih kénéh populér tug nepi ka kiwari. Di satukangeuanana, nya Djudju Djuhari suargi nu nganggit éta lagu téh. Djudju téh komponis nu sarwa bisa, tur geus nganggit pirang-pirang tembang, ti mimiti pop Sunda, pop Indonésia, Sériosa, Keroncong, lalaguan keur barudak, nepi ka kasidah. Djudju Juhari lahir di garut, 6 Juni 1924. Ti...) Tenger: Besutan visual: Ganti

4 Mèi 2024

3 Mèi 2024

1 Mèi 2024

30 April 2024

28 April 2024


20 Gambar anyar