Soeroso

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Soeroso
Soeroso

Mangsa Kalenggahan
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Pangageng sadurungé Mohammad Hasan
Pengganti Pangeran M. Noor

Mangsa Kalenggahan
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Pangageng sadurungé Anwar Tjokroaminoto
Pengganti Sudibjo

Mangsa Kalenggahan
6 September 1950 – 3 April 1951
Pangageng sadurungé Ma'as
Pengganti Iskandar Tedjasukmana

Lair 3 Novèmber 1893
Cithakan:Bendera belanda Porong, Sidoarjo, Jawa Timur, Hindia Belanda
Surud Mèi 16, 1981
Flag of Indonesia.svg Indonesia

Soeroso kang nduweni nama jangkep Raden Pandji Soeroso (lair ing Porong, Sidoarjo, Jawa Wetan, 3 November 1893 – kapundhut tanggal 16 Mei 1981 nalika yuswa 87 taun) iku mantan Gubernur Jawa Tengah, mantan Menteri Pekerjaan Umum Republik Indonesia, lan mantan anggota BPUPKI/PPKI. Dheweke uga tau dadi wakil ketuwa BPUPKI kang dipimpin dening K.R.T.Radjiman Wedyodiningrat. Dening pamrentahan dheweke oleh gelar Pahlawan Nasional.

Salah siji putrane yaiku Raden Panji Soejono (1926 - saiki) ahli purbakala utawa arkeolog senior ing Indonesia. Soejono yaiku mahaguru arkeologi khususe ing bidhang prasejarah ing universitas-universitas ing Indonesia, kayata: Universitas Indonesia, Universitas Gajah Mada, lan Universitas Udayana. Dheweke tau dadi Kepala Pusat Penelitian Arkeologi Nasional (1974 - 1989).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Soeroso&oldid=831154"