Soeroso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Soeroso
Raden panji suroso.jpg
Menteri Pekerjaan Umum Républik Indonésia 12
Lungguh
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Mohammad Hasan
Kagantèni Pangeran M. Noor
Menteri Sosial Républik Indonésia 10
Lungguh
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Anwar Tjokroaminoto
Kagantèni Sudibjo
Menteri Tenaga Kerja dan Transmigrasi Républik Indonésia 4
Lungguh
6 September 1950 – 3 April 1951
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Ma'as
Kagantèni Iskandar Tedjasukmana
Rerincèn priangga
Lair (1893-11-03)Novèmber 3, 1893
 Nèderlan Porong, Sidoarjo, Jawa Timur, Hindia Walanda
Pati Mèi 16, 1981
 Indonésia Indonésia

Soeroso kang nduwèni nama jangkep Raden Pandji Soeroso (lair ing Porong, Sidoarjo, Jawa Wetan, 3 November 1893 – kapundhut tanggal 16 Mei 1981 nalika yuswa 87 taun) iku mantan Gubernur Jawa Tengah, mantan Menteri Pekerjaan Umum Républik Indonésia, lan mantan anggota BPUPKI/PPKI. Dhèwèké uga tau dadi wakil ketuwa BPUPKI kang dipimpin déning K.R.T.Radjiman Wedyodiningrat. Déning pamaréntahan dhèwèké oleh gelar Pahlawan Nasional.

Salah siji putrane ya iku Raden Panji Soejono (1926 - saiki) ahli purbakala utawa arkeolog senior ing Indonésia. Soejono ya iku mahaguru arkéologi khususe ing bidhang prasejarah ing universitas-universitas ing Indonésia, kayata: Universitas Indonésia, Universitas Gajah Mada, lan Universitas Udayana. Dhèwèké tau dadi Kepala Pusat Penelitian Arkéologi Nasional (1974 - 1989).

Cithakan:Pahlawan Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Soeroso&oldid=1088008"