Soeroso

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Soeroso
Soeroso

Mangsa Kalenggahan
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Pangageng sadurungé Mohammad Hasan
Pengganti Pangeran M. Noor

Mangsa Kalenggahan
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Pangageng sadurungé Anwar Tjokroaminoto
Pengganti Sudibjo

Mangsa Kalenggahan
6 September 1950 – 3 April 1951
Pangageng sadurungé Ma'as
Pengganti Iskandar Tedjasukmana

Lair (1893-11-03)Novèmber 3, 1893
Flag of the Netherlands.svg Porong, Sidoarjo, Jawa Timur, Hindia Walanda
Surud Mèi 16, 1981
Flag of Indonesia.svg Indonésia

Soeroso kang nduwèni nama jangkep Raden Pandji Soeroso (lair ing Porong, Sidoarjo, Jawa Wetan, 3 November 1893 – kapundhut tanggal 16 Mei 1981 nalika yuswa 87 taun) iku mantan Gubernur Jawa Tengah, mantan Menteri Pekerjaan Umum Républik Indonésia, lan mantan anggota BPUPKI/PPKI. Dheweke uga tau dadi wakil ketuwa BPUPKI kang dipimpin déning K.R.T.Radjiman Wedyodiningrat. Déning pamaréntahan dheweke oleh gelar Pahlawan Nasional.

Salah siji putrane ya iku Raden Panji Soejono (1926 - saiki) ahli purbakala utawa arkeolog senior ing Indonésia. Soejono ya iku mahaguru arkéologi khususe ing bidhang prasejarah ing universitas-universitas ing Indonésia, kayata: Universitas Indonésia, Universitas Gajah Mada, lan Universitas Udayana. Dheweke tau dadi Kepala Pusat Penelitian Arkéologi Nasional (1974 - 1989).

Cithakan:Pahlawan Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Soeroso&oldid=1052822"