Soeroso

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Soeroso
Soeroso

Mangsa jabatan
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Pejabat sadurungé Mohammad Hasan
Pengganti Pangeran M. Noor

Mangsa jabatan
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Pejabat sadurungé Anwar Tjokroaminoto
Pengganti Sudibjo

Mangsa jabatan
6 September 1950 – 3 April 1951
Pejabat sadurungé Ma'as
Pengganti Iskandar Tedjasukmana

Lair 3 November 1893
Cithakan:Bendera belanda Porong, Sidoarjo, Jawa Timur, Hindia Belanda
Tilar donya Mei 16, 1981
Flag of Indonesia.svg Indonesia

Soeroso kang nduweni nama jangkep Raden Pandji Soeroso (lair ing Porong, Sidoarjo, Jawa Wetan, 3 November 1893 – kapundhut tanggal 16 Mei 1981 nalika yuswa 87 taun) iku mantan Gubernur Jawa Tengah, mantan Menteri Pekerjaan Umum Republik Indonesia, lan mantan anggota BPUPKI/PPKI. Dheweke uga tau dadi wakil ketuwa BPUPKI kang dipimpin dening K.R.T.Radjiman Wedyodiningrat. Dening pamrentahan dheweke oleh gelar Pahlawan Nasional.

Salah siji putrane yaiku Raden Panji Soejono (1926 - saiki) ahli purbakala utawa arkeolog senior ing Indonesia. Soejono yaiku mahaguru arkeologi khususe ing bidhang prasejarah ing universitas-universitas ing Indonesia, kayata: Universitas Indonesia, Universitas Gajah Mada, lan Universitas Udayana. Dheweke tau dadi Kepala Pusat Penelitian Arkeologi Nasional (1974 - 1989).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Soeroso&oldid=831154"