Soeroso

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Soeroso
Raden panji suroso.jpg
12 Menteri Pekerjaan Umum Républik Indonésia
Lungguh
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Mohammad Hasan
Kagantèni Pangeran M. Noor
10 Menteri Sosial Républik Indonésia
Lungguh
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Anwar Tjokroaminoto
Kagantèni Sudibjo
4 Menteri Tenaga Kerja dan Transmigrasi Républik Indonésia
Lungguh
6 September 1950 – 3 April 1951
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Ma'as
Kagantèni Iskandar Tedjasukmana
Rerincèn priangga
Lair (1893-11-03)Nopèmber 3, 1893
Flag of the Netherlands.svg Porong, Sidoarjo, Jawa Timur, Hindia Walanda
Pati Mèi 16, 1981
Flag of Indonesia.svg Indonésia

Soeroso kang nduwèni nama jangkep Raden Pandji Soeroso (lair ing Porong, Sidoarjo, Jawa Wetan, 3 November 1893 – kapundhut tanggal 16 Mei 1981 nalika yuswa 87 taun) iku mantan Gubernur Jawa Tengah, mantan Menteri Pekerjaan Umum Républik Indonésia, lan mantan anggota BPUPKI/PPKI. Dheweke uga tau dadi wakil ketuwa BPUPKI kang dipimpin déning K.R.T.Radjiman Wedyodiningrat. Déning pamaréntahan dheweke oleh gelar Pahlawan Nasional.

Salah siji putrane ya iku Raden Panji Soejono (1926 - saiki) ahli purbakala utawa arkeolog senior ing Indonésia. Soejono ya iku mahaguru arkéologi khususe ing bidhang prasejarah ing universitas-universitas ing Indonésia, kayata: Universitas Indonésia, Universitas Gajah Mada, lan Universitas Udayana. Dheweke tau dadi Kepala Pusat Penelitian Arkéologi Nasional (1974 - 1989).

Cithakan:Pahlawan Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Soeroso&oldid=1052822"