Frans Kaisiepo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].
Frans Kaisiepo
Frans Kaisiepo

Gubernur Irian Jaya ke-4
Masa jabatan
1964 – 1973
Pendahulu Elias Jan Bonai
Pengganti Acub Zaenal

Lahir 10 Oktober 1921
Biak, Papua
Meninggal 10 April 1979
Jayapura, Papua
Suami/Istri Anthomina Arwam
Maria Magdalena Moorwahyuni
Agama Kristen Protestan

Frans Kaisiepo (lair ing Wardo, Biak, Papua, 10 Oktober 1921 – pati di Jayapura, Papua, 10 April 1979 ing yuswa 57 taun) ya iku pahlawan nasional Indonésia saka Papua.

Frans kalebat sakjroning Konferensi Malino taun 1946 kang mbahas pambentukan Républik Indonésia Sarékat lan makili saka Papua. Panjenengané ngusulake jeneng Irian, sakjroning kata njero basa Biak kang ngandut arti nguap. Sakliyané panjenengané uga nate njabat dadi Gubernur Papua antara tahun 1964-1973.

Frans Kaisiepo disarekake ana ing Taman Makam Pahlawan Cendrawasih, Jayapura. kanggo ngenang asmané lan ngenang jasa lan parjuangané, dianggo jeneng Papan Anggegana Frans Kaisiepo ing Biak.

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Elias Jan Bonai
Gubernur Papua
19641973
Diganti déning:
Acub Zaenal

Cithakan:Pahlawan Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Frans_Kaisiepo&oldid=1053304"