Ernest Douwes Dekker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker
Douwes.jpg
Lair (1879-10-08)Oktober 8, 1879
Hindia-Walanda Pasuruan, Hindia-Walanda
Pati Agustus 28, 1950(1950-08-28) (umur 70)
Indonésia Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
Pakaryan Pulitikus, Wartawan, Aktivis, Penulis
Bojo Clara Charlotte Deije
Johanna P. Mossel
Haroemi Wanasita (Nelly Kruymel)

Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker (misuwur kanthi asma Douwes Dekker utawi Danudirja Setiabudi; lair ing Pasuruan, Hindia-Walanda, 8 Oktober 1879 – pati ing Bandung, Jawa Kulon, 28 Agustus 1950 ing yuswa 70 taun) ya iku piyantun pajuang kamardikan lan pahlawan nasional Indonésia. Ernest ya iku piyantun kang peletak dhasar saka nasionalisme Indonésia wiwit abad ka-20, panulis ingkang kritis dèning kabijakané pamarèntah panjajahan Hindia-Walanda, wartawan, aktivis pulitik, serta penggagas jeneng "Nusantara" kanggo jeneng Hindia-walanda kanthi merdeka. Setiabudi ya iku salah sijiné saka "Tiga Serangkai" pajuang pargerakan kamardikan Indonésia, banjur dr. Tjipto Mangoenkoesoemo lan Suwardi Suryaningrat.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]