Ernest Douwes Dekker

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker
Lair (1879-10-08)Oktober 8, 1879
Hindia-Walanda Pasuruan, Hindia-Walanda
Tilar donya Agustus 28, 1950(1950-08-28) (aged 70)
Flag of Indonésia Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
Pagawéyan Pulitikus, Wartawan, Aktivis, Penulis
Garwa Clara Charlotte Deije
Johanna P. Mossel
Haroemi Wanasita (Nelly Kruymel)

Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker (misuwur kanthi asma Douwes Dekker utawi Danudirja Setiabudi; dipunlairaken ing Pasuruan, Hindia-Walanda, 8 Oktober 1879 – surud ing Bandung, Jawa Kulon, 28 Agustus 1950 kanthi umur 70 taun) ya iku piyantun pajuang kamardikan lan pahlawan nasional Indonésia. Ernest ya iku piyantun kang peletak dhasar saka nasionalisme Indonésia wiwit abad ka-20, panulis ingkang kritis dèning kabijakané pamarèntah panjajahan Hindia-Walanda, wartawan, aktivis pulitik, serta penggagas jeneng "Nusantara" kanggo jeneng Hindia-walanda kanthi merdeka. Setiabudi ya iku salah sijiné saka "Tiga Serangkai" pajuang pargerakan kamardikan Indonésia, banjur dr. Tjipto Mangoenkoesoemo lan Suwardi Suryaningrat.

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Pahlawan Indonésia