Wartawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
J.

Wartawan utawa juru warta iku pagawéan utawa profèsi kang ngupaya golèk lan nulis warta. Warta mau ditulis lan kapacak ing medhia massa. Ing patrapané wartawan kapérang manèh dadi pirang-pirang trap. Ing donya wartawan, ana kang karan reporter, ya iku wartawan kang tugasé golèk warta lan dhatané. Reporter mau banjur nglaporaké marang redaktur kang bakal nliti apa kang digawa reporter lan y`´n perlu ngowahi.

Wartawan dituntut objektif, ora mihak marang salah sijiné narasumber. Kanggo njaga bab iki banjur kawetoaké kodhe etik jurnalistik.

Pranala njaba[besut | besut sumber]