Djatikoesoemo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Djatikoesoemo
Djatikusumo.jpg
Djatikusumo
Menteri Kebudayaan dan Pariwisata Républik Indonésia 1
Lungguh
10 Juli 1959 – 13 November 1963
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Tidak Ada
Kagantèni Hidajat Martaatmadja
Menteri Perhubungan Républik Indonésia 16
Lungguh
10 Juli 1959 – 13 November 1963
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Sukardan
Kagantèni Hidajat Martaatmadja
Rerincèn priangga
Lair (1917-07-01)Juli 1, 1917
Flag of the Netherlands Surakarta, Jawa Tengah, Hindia Walanda
Pati Juli 4, 1992(1992-07-04) (umur 75)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia

Djatikoesoemo utawa jangkepe Goesti Pangeran Harjo Djatikoesoemo (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 1 Juli 1917 – kapundhut ing Jakarta, 4 Juli 1992 nalika yuswa 75 taun) iku mantan Kepala Staf TNI Angkatan Darat kang kapisan (1948-1949) lan mantan Duta Besar Indonésia kanggo Singapura (1958-1960). Dheweke nduwèni keturunan kraton. Jenazahe dimakamke ing Wonogiri, Jawa Tengah.

Karir[besut | besut sumber]

  • Kepala Staf TNI Angkatan Darat yang pertama (1948-1949)
  • Duta Besar RI untuk Singapura (1958-1960)
  • Menteri Muda Perhubungan Darat dan Pos, Telegraf dan Telepon Kabinet Kerja I (1959-1960)
  • Menteri Perhubungan Darat dan Pos, Telegraf dan Telepon Kabinet Kerja II (1960-1962)
  • Menteri Muda Perhubungan Darat dan Pos, Telegraf dan Telepon Kabinet Kerja III (1962-1963)

Cithakan:Pahlawan Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Djatikoesoemo&oldid=1053231"