Djatikoesoemo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Djatikoesoemo
Djatikoesoemo

Djatikusumo


Mangsa jabatan
10 Juli 1959 – 13 November 1963
Pejabat sadurungé Tidak Ada
Pengganti Hidajat Martaatmadja

Mangsa jabatan
10 Juli 1959 – 13 November 1963
Pejabat sadurungé Sukardan
Pengganti Hidajat Martaatmadja

Lair 1 Juli 1917
Flag of Belanda Surakarta, Jawa Tengah, Hindia Belanda
Tilar donya 4 Juli 1992 (umur 75)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonesia
Kabangsan Indonesia

Djatikoesoemo utawa jangkepe Goesti Pangeran Harjo Djatikoesoemo (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 1 Juli 1917 – kapundhut ing Jakarta, 4 Juli 1992 nalika yuswa 75 taun) iku mantan Kepala Staf TNI Angkatan Darat kang kapisan (1948-1949) lan mantan Duta Besar Indonésia kanggo Singapura (1958-1960). Dheweke nduweni keturunan kraton. Jenazahe dimakamke ing Wonogiri, Jawa Tengah.


Karir[sunting | sunting sumber]

  • Kepala Staf TNI Angkatan Darat yang pertama (1948-1949)
  • Duta Besar RI untuk Singapura (1958-1960)
  • Menteri Muda Perhubungan Darat dan Pos, Telegraf dan Telepon Kabinet Kerja I (1959-1960)
  • Menteri Perhubungan Darat dan Pos, Telegraf dan Telepon Kabinet Kerja II (1960-1962)
  • Menteri Muda Perhubungan Darat dan Pos, Telegraf dan Telepon Kabinet Kerja III (1962-1963)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Djatikoesoemo&oldid=864475"