Teuku Nyak Arif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sama persis Papan anggegana internasional Teuku Nyak Arif.

Teuku Nyak Arif (lair ing Banda Acèh, 17 Juli 1899 – kapundhut ing Takengon, Acèh, 4 Mèi 1946 nalika yuswa 46 taun) iku gubernur ing Acèh kang kapisan ing periode 1945–1946. Nalika Volksraad diwangun, Teuku Nyak Arif kapilih dadi wakil pisannan saka Acèh. Nyak Arif banjur dilantik dadi gubernur Acèh déning gubernur Sumatra kang kapisan, Moehammad Hasan. Dhèwèké disareke ing Banda Acèh. Dhèwèké olèh gelar Pahlawan Nasional Indonésia dhedhasar Dudutan Présidhèn RI No. 071/TK/1974.