John Lie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

John Lie utawa kang duwé nama jangkep Laksamana Muda TNI (Purnawirawan) Jahja Daniel Dharma (lair ing Manado, Sulawesi Lor, 9 Maret 1911 – kapundhut ing Jakarta, 27 Agustus 1988 nalika umur 77 taun) ya iku perwira tinggi ing Tentara Nasional Indonésia Angkatan Laut saka ètnis Tionghoa lan Pahlawan Nasional Indonésia. Dhèwèké lair saka pasangan Lie Kae Tae lan Oei Tjeng Nie Nio. Wiwitane dhèwèké kerja dadi mualim kapal pelayaran niaga duwèké Walanda KPM banjur gabung karo Kesatuan Rakyat Indonésia Sulawesi (KRIS) sadurungé dhèwèké ditampa ing Angkatan Laut RI. Wiwitane dhèwèké tugas ing Cilacap kanthi pangkat Kapten. Ing pelabuhan sasuwéné sasen, dhèwèké bisa ngresiki ranjau kang ditandur Jepang kanggo ngadhepiSekutu. Amerga lelabuhané dhèwèké dianugrahi pangkat Mayor.


[[kategori:Pahlawan}}