John Lie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

John Lie utawa kang nduwèni nama jangkep Laksamana Muda TNI (Purnawirawan) Jahja Daniel Dharma (lair ing Manado, Sulawesi Lor, 9 Maret 1911 – kapundhut ing Jakarta, 27 Agustus 1988 nalika umur 77 taun) ya iku perwira tinggi ing Tentara Nasional Indonésia Angkatan Laut saka etnis Tionghoa lan Pahlawan Nasional Indonésia. Dhèwèké lair saka pasangan Lie Kae Tae lan Oei Tjeng Nie Nio. Wiwitane dhèwèké kerja dadi mualim kapal pelayaran niaga duwékane Walanda KPM banjur gabung karo Kesatuan Rakyat Indonésia Sulawesi (KRIS) sadurunge dhèwèké ditampa ing Angkatan Laut RI. Wiwitane dhèwèké tugas ing Cilacap kanthi pangkat Kapten. Ing pelabuhan sasuwene sasen, dhèwèké isa ngresiki ranjau kang ditandur Jepang kanggo ngadhepiSekutu. Amerga jasane dhèwèké dianugrahi pangkat Mayor.

Cithakan:Pahlawan Indonésia

[[kategori:Pahlawan}}


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Lie&oldid=1088525"