Arie Frederik Lasut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Arie Frederik Lasut

Kepala Pertambangan lan Géologi Républik Indonésia Ka-1

Miyos (1918-07-06)Juli 6, 1918
Nèderlan Minahasa, Sulawesi Lor, Hindia Nèderlan
Tilar donya Mèi 7, 1949(1949-05-07) (umur 30)
Indonésia Yogyakarta, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Profèsi Kepala Pertambangan
Agami Kristen

Arie Frederik Lasut (lair ing Kapataran, Lembean Wétan, Minahasa, 6 Juli 1918 – pati ing Pakem, Sléman,Sléman, Yogyakarta, 7 Mèi 1949 ing yuswa 30 taun) inggih punika tiyang ingkang kagolong dados tokoh utawi pramakarsa kamardikan lan asring dipunsebat déning Pahlawan Nasional Indonésia ugi panjenenganipun misuwur wonten babagan pertambangan lan géologis. Arei Prederik Lasut tumut ing peperangan kamardikan Indonésia lan pangembangan sumber daya partambagan ing pamulaan nagara Républik Indonésia. Panjenengan Lasut dipunlairaken wonten ing tlatah dhusun Kapataran, Ingkang sapunika kagolong ing kabupatèn Minahasa, provinsi Sulawesi Lor. Panjenengan Arie Frederik Lasut inggihpunika putra sepuh saking wolu cacahnipun sederek sekandut delapan putra saking Darius Lasut lan Ingkan Supit. Adik panjenengan Lasut inggih punika ingka kanthi asma Willy Lasut langkung ngigetaken déning Gubernur Sulawesi Lor ing jaman biyèn.

Kulawarga[besut | besut sumber]

Lasut buang bujang utawi nikah kaliyan Maramis ing wedal tanggal 31 Dhésèmber 1941[1]. Panjenengan Lasut dipunaturi satunggal purti inggih punika kanthi asma Winny Lasut.

Pranala njaba[besut | besut sumber]