Basuki Rahmat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basuki Rahmat
BasukiRachmat.jpg
Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia 16
Linggih
24 Fèbruari 1966 – 17 Oktober 1967
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Sumarno
Linggih
17 Oktober 1967 – 8 Januari 1969
Présidhèn Soeharto
Kang sawisé Amir Machmud
Mantri Sosial Républik Indonésia 16
Linggih
24 Fèbruari 1966 – 26 Maret 1966
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Rusiah Sardjono
Kang sawisé Muljadi Djojomartono
Rerincèn dhiri
Lair (1923-11-24)Novèmber 24, 1923
Nèderlan Tuban, Jawa Wétan, Hindia Nèderlan
Pati Januari 9, 1969(1969-01-09) (umur 45)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Jendral Basuki Rahmat (lair ing Tuban, Jawa Wétan, 4 Novèmber 1921 – pati ing Jakarta, 8 Januari 1969 ing yuswa 47 taun) inggih punika salah satunggalipun jendral lan pulitikus Indonésia. Panjenenganipun kagolong salah satunggaipun pahlawan nasional Indonésia.

Makaryo ing militèr[besut | besut sumber]

Sadèrèngipun dados militèr, Panjenenganipun Basuki ing mangsa énem taksih mucal makaryo dados guru lan taksih tumut terasake pandhidhikan ing sekolah guru Muhammadiyah, Yogyakarta. Sakbanjuripun kadadosan nasib lan tanggung jawab bela nagara utawa sinebut Pambela Tanah Air. Saksampunipun pendhidhikan panjenenganipun Basuki dipunmandat ing tlatah Pacitan kanthi pangkat shodancho (Komandan Pelopor).

Orde anyar[besut | besut sumber]

Ing sakjronipun kaanan pamaréntahan panjenenganipun naté njabat dados Mantri Veteran Letnan ing Kabinet Dwikora pimpinan Soekarno ing kalamangsa 1964-1966. Panjenengan ugi ndadosake salah satunggalipun saksi kunci parestiwa Supersemar beserta Jenderal Amirmachmud ugi Jenderal M. Jusuf.

Kapundut[besut | besut sumber]

Panjenenganipun sumaré/tilar donta tanggal 8 Januari 1969 ingkang sinebat jalaran gagal jantung lan dipunsarekake ing TMP Kalibata, Jakarta.


Didhisiki déning:
Sumarno
{{{jabatan}}}
1966–1969
Diganti déning:
Amir Machmud
Didhisiki déning:
Rusiah Sardjono
{{{jabatan}}}
24 Fèbruari 1966-26 Maret 1966
Diganti déning:
Muljadi Djojomartono