Karel Satsuit Tubun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

K.S Tubun utawa cekakan saka Karel Satsuit Tubun ya iku pahlawan Révolusi. K.S Tubun minangka pengawal J. Leimena kang dadi salah sawijiné kurban Gerakan 30 September ing taun 1965.

Biografi[besut | besut sumber]

K.S Tubun lair ing Tual Maluku Tenggara, surya kaping 14 Oktober 1928. Nalika ngancik diwasa, piyambaké ndaftar dadi anggota POLRI. Sawisé ketampa mèlu pendhidhikan Pulisi lan lulus, mapan ing Kesatuan Brimob Ambon kanthi Pangkat Agen Pulisi Kelas Dua utawa saiki Bhayangkara Dua Pulisi. K.S Tubun ditarik menyang Jakarta. Pangkatate dadi Agen Pulisi Kelas Satu atau sekarang Bhayangkara Dua Pulisi. Nalika Bung Karno ngandharake Trikora kang isiné nuntut Pengembalian Irian Barat kepada Indonésia saking tangan Walanda.Nalika iku langsung dianakaké Operasi Militer. K.S Tubun tumut ing perjuangan iku. Sawisé Irian barat kasil dibalekké, K.S. Tubun olèh tugas ngawal ing kediaman Wakil Mahamantri Dr.J. Leimena ing Jakarta. Saya suwé pangkaté munggah dadi Brigadir Pulisi.

Séda[besut | besut sumber]

K.S Tubun katilar donya nalika yuswané 38 taun ing Jakarta 1 Oktober 1965. K.S Tubun disarèhké ing TMP Kalibata, Jakarta.

Kaanugrahaké Gelar[besut | besut sumber]

K.S Tubun dianugrahi gelar pahlawan Révolusi dhedhasar SK Présidhèn Républik Indonésia No 114/KOTI/1965.[1] Adedasar gegayutané dadi korbab Gerakan 30 September, Pamaréntah maringi gelar minangka salah sawijining Pahlawan Revolusi Indonésia, padha karo Jenderal Ahmad Yani, Letjen Suprapto, Letjen M.T.Haryono, Letjen S.Parman, Mayjen Sutoyo, Mayjen D.I.Pandjaitan, Brigjen Katamso, Kolonel Sugiono, Kapten C.Z.I.Pierre Tendean.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. tokohindonesia.com:Pengawal yang Setia (diaksès tanggal 27 Sèptèmber 2012)