Obahan 30 Sèptèmber

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Gerakan 30 September)
Jump to navigation Jump to search
literatur ngenani anti PKI

Obahan 30 September (rumiyen dipunringkes G 30 S PKI, G-30S/PKI), Gestapu (Obahan September Tiga Puluh), Gestok (Obahan Satu Oktober) inggih punika salah satunggal prastawa ingkang kadadosan ing surya 30 September ngantos 1 Oktober 1965, perwira tinggi militèr Indonésia dipunpejahi amargi dipuntudhuh wonten kudeta ingkang salajengipun dipunanggep bilih punika anggota Parté Kuminis Indonésia.