Achmad Soebardjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Achmad Soebardjo
Gambar:Achmad subardjo.jpg
Mantri Luar Negeri Républik Indonésia 1
Linggih
2 September 1945 – 14 November 1945
Présidhèn Soekarno
Kang sawisé Sutan Syahrir
Linggih
4 Agustus 1951 – 20 Dhésèmber 1952
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Mohammad Roem
Kang sawisé Wilopo
Rerincèn dhiri
Lair (1896-03-23)Maret 23, 1896
Nèderlan Karawang, Jawa Kulon, Hindia-Nèderlan
Pati Dhésèmber 15, 1978(1978-12-15) (umur 82)
Bangsa Indonésia
Profési Diplomat
Agama Islam

Mr. Raden Achmad Soebardjo Djojoadisoerjo (lair ing Karawang, Jawa Kulon, 23 Maret 1896 – pati 15 Dhésèmber 1978 ing umur 82 taun) ya iku tokoh pajuang kamardekan Indonésia, diplomat, lan tokoh Pahlawan Nasional Indonésia. Panjenengan uga Mantri Luar Negeri Indonésia kang pisanan. Achmad Soebardjo uga duwé gelar Meester in de Rechten, kang dianugrahi saka Universitas Leiden Walanda ing taun 1933. .

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
tidak ada
{{{jabatan}}}
1945
Diganti déning:
Sutan Sjahrir
Didhisiki déning:
Mohammad Roem
{{{jabatan}}}
1951 - 1952
Diganti déning:
Wilopo

Cithakan:Pancasila Indonésia


Cithakan:Pulitikus-stub