Tengku Rizal Nurdin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mayor Jenderal TNI (Purn) Haji Tengku Rizal Nurdin (lair ing Bukittinggi, Sumatra Kulon, 21 Fèbruari 1948 – kapundhut ing Medan, Sumatra Lor, 5 September 2005 nalika umur 57 taun) iku Gubernur Sumatra Lor kang kaping 14 lan 15, njabat wiwit taun 1998. Rizal Nurdin kapundhut tanggal 5 September 2005. Nalika iku dhèwèké isi njabat Gubernur ing periode kang kapindho (2003-2008). periode sadurung (1998-2003), Rizal Nurdin uga dadi Gubernur Sumatera Lor.

Sadurungé dadi Gubernur, dhèwèké iku Pagdam I Bukit Barisan taun 1997, kanthi pangkat Mayor Jendral. Sanajan lair ing Sumatera Kulon, nanging dhèwèké iku suku Melayu Deli. Nurdin kapilih dadi Gubernur Sumatra Lor nalika tanggal 15 Juni 1998. Jabatan Gubernur Sumatra Lor kang kaping pindho di jabat wiwit tanggal 24 Maret 2003.

Saka garwane Hj.NR Siti Maryam (lair taun 1948), Rizal Nurdin duwé anak loro: T. Armilla Madiana dan T. Arisma Mellina. Saliyané iku Rizal Nurdin uga dadi Ketuwa Koni Sumatra Lor.

Rizal Nurdin kapundhut ing kecelakaan motor mabur Mandala Airlines nalika tanggal 5 September ing Medan. Nalika iku dhèwèké lagi arep nekani rapat karo Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono ing Jakarta.