Kutha Medan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Medan)
Kutha Medan
Medan coa.png
Lambang Kutha Medan
Sesanti: "Bekerja sama dan sama- sama bekerja untuk kemajuan dan kemakmuran Kota Medan metropolitan (Indonésia)"
Lokasi Sumatera Utara Kota Medan.svg
Dina Dadi:
Walikutha: Abdillah
Wakil walikutha:
Jembar
 - Total:

265,10 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

21 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.035.018 (2010)
+/- 7.681 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Batak lan Basa Indonésia

Kutha Medan iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Lor uga dadi kutha krajan provinsi iki. Jembar wewengkon kutha iki ± 265,10 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

3º 30' - 3º 43' Lintang lor lan 98º 35' - 98º 44' Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Medan ketata sajeroning 21 kacamatan, 151 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Medan Amplas
  2. Medan Area
  3. Medan Kulon
  4. Medan Baru
  5. Medan Belawan
  6. Medan Deli
  7. Medan Denai
  8. Medan Helvetia
  9. Medan Johor
  10. Medan Kutha
  11. Medan Labuhan
  12. Medan Maimun
  13. Medan Marelan
  14. Medan Perjuangan
  15. Medan Petisah
  16. Medan Polonia
  17. Medan Selayang
  18. Medan Sunggal
  19. Medan Tembung
  20. Medan Wétan
  21. Medan Tuntungan
  22. Media Tytedi, Media-Media Tyedi
  1. Media Tytedi Tytedi</ref>

Televisi[besut | besut sumber]

Media[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Medan
Kutha Medan
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334