Kutha Dhépok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kutha Dhépok
De Eerste Protestante Organisatie van Christenen
Kutha
Trankripsi Sundha
 • Basa Sundhaᮓᮦᮕᮧᮊ᮪
(Saka ndhuwur nganti ngisor): Universitas Indonésia, Masjid Ukhuwah Islamiyah, Masjid Dian Al-Mahri lan Margo City
Official seal of Kutha Dhépok
Lambang
Peparab: Indonésia: Kota Belimbing
Inggris: Starfruit City
Lokasi ing Jawa Kulon
Lokasi ing Jawa Kulon
Kutha Dhépok kapernah ing Jawa
Kutha Dhépok
Kutha Dhépok
Kutha Dhépok kapernah ing Indonésia
Kutha Dhépok
Kutha Dhépok
Lokasi ing Jawa lan Indonésia
Koordhinat: 6°23′38″S 106°49′21″E / 6.3940°S 106.8225°E / -6.3940; 106.8225Koordhinat: 6°23′38″S 106°49′21″E / 6.3940°S 106.8225°E / -6.3940; 106.8225
Nagara Indonésia
ProvinsiFlag of West Java (vectorised).svg Jawa Kulon
Pamaréntahan
 • WalikuthaIdris Abdul Shomad
 • Wakil WalikuthaPradi Supriatna
Laladan
 • Gunggung200,29 km2 (7,733 sq mi)
Élepasi50–140 m (164–459 ft)
Highest elevation140 m (459 ft)
Lowest elevation50 m (164 ft)
Cacah warga (2014)
 • Gunggung1.869.681
 • Urut pepadhet8th
 • Pepadhet9.3×10−5/km2 (0.00.024/sq mi)
Zona wektuWektu Indonésia Kulon (UTC+7)
Kodhe pos164xx, 165xx
Kodhe laladan021/251
Plat montorB
Situs wèbdepok.go.id

Kutha Dhépok iku salah siji kutha ing provinsi Jawa Kulon. Jembar wewengkon kutha iki ± 200,29 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Dhépok ketata saking 6 kacamatan, 63 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Kacamatan Bèji
  2. Kacamatan Cimanggis
  3. Kacamatan Limo
  4. Kacamatan Pancoranmas
  5. Kacamatan Sawangan
  6. Kacamatan Sukmajaya

Mangga Kapurih Ugi Mirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Barat

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Dhépok
Kutha Dhépok
7 Dhépok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334