Kabupatèn Tasikmalaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Tasikmalaya
Lambang Tasikmalaya.jpg
Lambang Tasikmalaya
Sesanti: ""
300px
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Singaparna
Bupati: H. Tatang Farhanul Hakim
Wakil Bupati: H. E. Hidayat
Jembar
 -Total:

2.680,48 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

39 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.636.000 (2003)
+/-610 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Tasikmalaya iku kabupatèn ing Jawa Kulon. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.680,48 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

107° 56'-108°8' Bujur wétan lan 7° 10'-7° 49' Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tasikmalaya ketata saking 39 kacamatan, kalurahan lan 348 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Kulon