Kutha Bandhung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Bandhung
Lambang Kota Bandung.jpg
Lambang Kutha Bandung
Motto: ""
Gambar:Locator kabupatèn bandung.png
Dina Dadi: 25 September 1810
Walikutha: Dada Rosada
Wakil walikutha:
Jembar
 - Total:

167,67 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

26 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.510.982 jiwa (2004)
+/- 14.973,06/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sunda lan Basa Indonésia

Kutha Bandhung (basa Indonésia: Bandung), iku kutha krajan propinsi Jawa Kulon. Wiyar wewengkon kutha iki ± 167,67 km² utawa hektar.

Géografis[besut | besut sumber]

107° Bujur wetan lan 6° 55’ Lintang kidul

Pamarèntahan[besut | besut sumber]

Kutha Bandung ketata saking 26 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Kacamatan Andir
  2. Kacamatan Arcamanik
  3. Kacamatan Astana Anyar
  4. Kacamatan Babakan Ciparay
  5. Kacamatan Bandung Kidul
  6. Kacamatan Bandung Kulon
  7. Kacamatan Bandung Wetan
  8. Kacamatan Batununggal
  9. Kacamatan Bojongloa Lor
  10. Kacamatan Bojongloa Kidul
  11. Kacamatan Cibeunying Lor
  12. Kacamatan Cibeunying Kidul
  13. Kacamatan Cibiru
  14. Kacamatan Cicadas
  15. Kacamatan Cicendo
  16. Kacamatan Cidadap
  17. Kacamatan Coblong
  18. Kacamatan Kiaracondong
  19. Kacamatan Lengkong
  20. Kacamatan Margacinta
  21. Kacamatan Rancasari
  22. Kacamatan Regol
  23. Kacamatan Sukajadi
  24. Kacamatan Sukasari
  25. Kacamatan Sumurbandung
  26. Kacamatan Ujungberung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Bandung view from the peak.jpg

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Jawa Kulon

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Bandhung
Kutha Bandhung
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bandhung&oldid=1049876"