Kutha Bandhung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Bandhung
ᮊᮧᮒ ᮘᮔ᮪ᮓᮥᮀ
Kota Kembang
Parijs Van Java
"City Of Heritage"
Kota Bandung
Dari atas searah jarum jam: Gedung Sate, Masjid Raya Bandung, cakrawala Bandung di malam hari, Kreteg Pasupati, Gedung Merdeka.
Dari atas searah jarum jam: Gedung Sate, Masjid Raya Bandung, cakrawala Bandung di malam hari, Kreteg Pasupati, Gedung Merdeka.
Gendéra Kutha Bandhung
Gendéra
Coat of arms of Kutha Bandhung
Coat of arms
Sesanti: Bermartabat (Bersih, Makmur, Taat, dan Bersahabat)
Negara Indonésia
Provinsi Jawa Kulon
Dina dadi 25 September 1810
Papréntahan
 • Wali Kota Muhammad Ridwan Kamil, S.T., M.U.D.[1]
Laladan
 • City 167.67 km2 (64,74 sq mi)
 • Land 167.7 km2 (64.7 sq mi)
 • Métro 2.216,6 km2 (855,8 sq mi)
Élevasi 768 m (2.520 ft)
Cacah warga (2010)
 • City 2,771,138
 • Pepadhet 16,789/km2 (43,480/sq mi)
Dhémografi
 • Suku bangsa Sunda, Jawa, Tionghoa, Arab, lsp
 • Basa Sunda, Indonésia, Jawa
 • Agama Islam (92,89%), Protèstan (2,81%), Katulik (2,79%), Buda (0,76%), Hindhu (0,69%), Konghucu (0,06%)
Zona wektu WIB (UTC+7)
Kodhe laladan +62 22
Situs wèb www.bandung.go.id

Kutha Bandhung (basa Indonésia: Bandung), iku kutha krajan provinsi Jawa Kulon. Wiyar wewengkon kutha iki ± 167,67 km² utawa hèktar.

Géografis[besut | besut sumber]

107° Bujur wétan lan 6° 55’ Lintang kidul

Climate data for Bandhung, Jawa Kulon
Sasi Jan Fèb Mar Apr Mèi Jun Jul Agu Sèp Okt Nov Dhès Taun
Average high °C (°F) 27.1
(80.8)
27.3
(81.1)
27.9
(82.2)
28.3
(82.9)
28.4
(83.1)
28
(82)
28
(82)
28.6
(83.5)
29.2
(84.6)
29.2
(84.6)
28.3
(82.9)
27.9
(82.2)
28.18
(82.66)
Rerata per dina °C (°F) 23.3
(73.9)
23.2
(73.8)
23.5
(74.3)
23.7
(74.7)
23.7
(74.7)
22.7
(72.9)
22.5
(72.5)
22.8
(73)
23.3
(73.9)
23.7
(74.7)
23.5
(74.3)
23.6
(74.5)
23.29
(73.93)
Average low °C (°F) 19.5
(67.1)
19.2
(66.6)
19.2
(66.6)
19.2
(66.6)
19
(66)
17.5
(63.5)
17
(63)
17
(63)
17.4
(63.3)
18.3
(64.9)
18.8
(65.8)
19.3
(66.7)
18.45
(65.26)
Average precipitation mm (inches) 243
(9.57)
217
(8.54)
257
(10.12)
246
(9.69)
166
(6.54)
77
(3.03)
70
(2.76)
68
(2.68)
83
(3.27)
174
(6.85)
272
(10.71)
291
(11.46)
2.164
(85,22)
Source: Climate-Data.org (altitude: 692m)[2]

Pamarèntahan[besut | besut sumber]

Kutha Bandung ketata saking 26 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Bandung view from the peak.jpg

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Kulon

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Bandhung
Kutha Bandhung
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334


  1. ^ Mohamad Amin Madani (16 September 2013). "Ridwan Kamil Resmi Dilantik Jadi Wali Kota Bandung Periode 2013 - 2018". Republika Online. Dijupuk 18 September 2013. 
  2. ^ "Bandung-Climate graph, Temperature graph, Climate table". Climate-Data.org. Dijupuk 2015-11-04.