Kutha Bandhung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Bandhung
ᮊᮧᮒ ᮘᮔ᮪ᮓᮥᮀ
Kota Kembang
Parijs Van Java
"City Of Heritage"
Kota Bandung
Dari atas searah jarum jam: Gedung Sate, Masjid Raya Bandung, cakrawala Bandung di malam hari, Jembatan Pasupati, Gedung Merdeka.
Dari atas searah jarum jam: Gedung Sate, Masjid Raya Bandung, cakrawala Bandung di malam hari, Jembatan Pasupati, Gedung Merdeka.
Flag of Kutha Bandhung
Flag
Coat of arms of Kutha Bandhung
Coat of arms
Motto: Bermartabat (Bersih, Makmur, Taat, dan Bersahabat)
Kutha Bandhung kapernah ing Topografi Jawa
Kutha Bandhung
Kutha Bandhung
Lokasi kutha Bandhung ing peta pulau Jawa
Koordhinat: 6°54′53.08″S 107°36′35.32″E / 6.9147444°S 107.6098111°E / -6.9147444; 107.6098111Koordhinat: 6°54′53.08″S 107°36′35.32″E / 6.9147444°S 107.6098111°E / -6.9147444; 107.6098111
Negara Indonésia
Provinsi Jawa Kulon
Dina dadi 25 September 1810
Government
 • Wali Kota Muhammad Ridwan Kamil, S.T., M.U.D.[1]
Tlatah
 • Kutha 167.67 km2 (64,74 sq mi)
 • Palemahan 167.7 km2 (64.7 sq mi)
 • Métro 2.216,6 km2 (855,8 sq mi)
Èlevasi 768 m (2.520 ft)
Cacah jiwa (2010)
 • City 2,771,138
 • Karapetan 16,789/km2 (43,480/sq mi)
Dhémografi
 • Suku bangsa Sunda, Jawa, Tionghoa, Arab, lsp
 • Basa Sunda, Indonésia, Jawa
 • Agama Islam (92,89%), Protestan (2,81%), Katulik (2,79%), Budha (0,76%), Hindu (0,69%), Konghucu (0,06%)
WIB (UTC+7)
Kodhe laladan +62 22
Sana jaringan www.bandung.go.id

Kutha Bandhung (basa Indonésia: Bandung), iku kutha krajan propinsi Jawa Kulon. Wiyar wewengkon kutha iki ± 167,67 km² utawa hektar.

Géografis[besut | besut sumber]

107° Bujur wetan lan 6° 55’ Lintang kidul

Data iklim untuk Bandhung, Jawa Kulon
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Ags Sep Okt Nov Des Taun
Rata-rata paling dhuwur °C (°F) 27.1
(80.8)
27.3
(81.1)
27.9
(82.2)
28.3
(82.9)
28.4
(83.1)
28
(82)
28
(82)
28.6
(83.5)
29.2
(84.6)
29.2
(84.6)
28.3
(82.9)
27.9
(82.2)
28,18
(82,73)
Per dina °C (°F) 23.3
(73.9)
23.2
(73.8)
23.5
(74.3)
23.7
(74.7)
23.7
(74.7)
22.7
(72.9)
22.5
(72.5)
22.8
(73)
23.3
(73.9)
23.7
(74.7)
23.5
(74.3)
23.6
(74.5)
23,29
(73,93)
Rata-rata paling asor °C (°F) 19.5
(67.1)
19.2
(66.6)
19.2
(66.6)
19.2
(66.6)
19
(66)
17.5
(63.5)
17
(63)
17
(63)
17.4
(63.3)
18.3
(64.9)
18.8
(65.8)
19.3
(66.7)
18,45
(65,21)
Presipitasi mm (inches) 243
(9.57)
217
(8.54)
257
(10.12)
246
(9.69)
166
(6.54)
77
(3.03)
70
(2.76)
68
(2.68)
83
(3.27)
174
(6.85)
272
(10.71)
291
(11.46)
2.164
(85,2)
Sumber: Climate-Data.org (altitude: 692m)[2]

Pamarèntahan[besut | besut sumber]

Kutha Bandung ketata saking 26 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Bandung view from the peak.jpg

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Jawa Kulon

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Bandhung
Kutha Bandhung
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334


  1. ^ Mohamad Amin Madani (16 September 2013). "Ridwan Kamil Resmi Dilantik Jadi Wali Kota Bandung Periode 2013 - 2018". Republika Online. Dijupuk 18 September 2013. 
  2. ^ "Bandung - Climate graph, Temperature graph, Climate table". Climate-Data.org. Dijupuk 2015-11-04. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Bandhung&oldid=1081117"