Kutha Makassar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Makassar
120px
Lambang Kutha Makassar
Motto: ""
Gambar:Lokasi Kutha Makassar.jpg
Dina Dadi:
Walikutha:
Wakil walikutha:
Jembar
 - Total:

--
Distrik
 - Cacahe:

14 kecamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- jiwa
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kutha Makassar utawa Ujung Pandang, iku kutha ing Propinsi Sulawesi Kidul lan uga dadi kutha krajan propinsi, kutha-kutha liyané : lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kutha iki ± -- utawa hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kutha Makassar ketata jroning 14 kecamatan, désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Biring Kanaya
  2. Bontoala
  3. Makassar
  4. Mamajang
  5. Manggala
  6. Mariso
  7. Panakkukang
  8. Rappocini
  9. Tallo
  10. Tamalanrea
  11. Tamalate
  12. Ujung Pandang
  13. Ujung Tanah
  14. Wajo

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Sulawesi Kidul

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Kutha Makassar
Kutha Makassar
7 Depok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Makassar&oldid=1050233"