Kabupatèn Kapuloan Selayar

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Kabupatèn Selayar)
Kabupatèn Selayar
120px
Lambang Selayar
Motto: "---"
Kepulauan Selayar.png
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Benteng
Bupati: Drs. H. Syahrir Wahab, MM
Wakil Bupati: H. Saiful Arief, SH
Jembar
 - Total:

10.503,69 km²
Distrik
 - Cacahe:

11 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 121.749 jiwa
+/- 11,6 jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Selayar iku kabupatèn ing Propinsi Sulawesi Kidul, kutha Benteng iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Kapuloan Selayar ketata jroning 11 kacamatan, 67 désa, 7 kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Benteng
  2. Bontoharu
  3. Bontomanai
  4. Buki
  5. Bontomatene
  6. Bontosikuyu
  7. Pasilambena
  8. Pasimarannu
  9. Pasimasunggu
  10. Pasimasunggu Timur
  11. Taka Bonerate

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Bali menyang : Sulawesi Kidul

Cithakan:Kabupatèn Selayar